Toekomstproof
Boek

Toekomstproof survivalgids voor de mens in een digitale wereld ([2021])/ Kevin Roose, vertaald [uit het Engels] door Alexander van Kesteren

New York Times-auteur schrijft over de gevolgen van de technologische vooruitgang op zowel maatschappelijk, sociaal als economisch vlak.

Aanwezigheid

Recensie

New York Times-auteur, Kevin Roose, heeft zich verdiept en gespecialiseerd in de effecten van technologische vooruitgang op onze maatschappij. Aan de hand van interviews met experts op het gebied van artificial intelligence en automatisering, analyses vanuit zijn eigen ervaringen en het bestuderen van gerelateerde wetenschappelijke verhandelingen, krijgt de lezer een helder beeld van de effecten die nieuwe technologie zal hebben op maatschappelijk, sociaal en economisch vlak. In het eerste deel wordt er uitvoerig stilgestaan bij de effecten van deze veranderingen op de mens en zijn omgeving, waarna in het tweede deel de auteur zijn visie samenvat in concrete tips die de burger zou kunnen hanteren om goed uitgerust de toekomst tegemoet te gaan. Dit boek is ondanks vele wetenschappelijke beschrijvingen voor een brede doelgroep geschreven en is door de gehanteerde schrijfstijl vlot door te lezen. Het geeft een kijkje in de wereld van morgen en zorgt voor een verdere bewustwording welke wellicht onterecht wordt onderschat.

Specificaties

Nederlands | 9789047014997 | 262 pagina's

Titel Toekomstproof : survivalgids voor de mens in een digitale wereld
Auteur Kevin Roose
Secundaire auteur Alexander van Kesteren
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Business Contact, [2021]
Overige gegevens 262 pagina's - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789047014997
PPN 430402376
Rubriekscode 527.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kunstmatige intelligentie ; Automatisering
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Kunstmatige intelligentie