Diep in de zee
Boek

Diep in de zee zoek & vind ([2021])/ illustraties: Gareth Lucas, tekst: Kirsteen Robson ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Kun je de vis met het piratenooglapje, de slapende haai en de drie zeeleeuwen vinden tussen alle zeedieren? En zie je ook twee dezelfde vissen en de schilpad die glanzende bellen blaast? Klein zoekplatenboek met vrolijk gekleurde tekeningen van zeedieren en zoekopdrachten. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zoekboek rond het thema zee, waarin allerlei vissen, zoogdieren, schelpen en planten dubbele pagina's vullen. Op een enkele spread lopen de illustraties niet door en zijn ook de vragen iets anders geformuleerd. De vragen zijn zowel in de illustraties als eronder gedrukt, bv 'Zoek de slapende haai' of 'Zoek een vis met een piratenooglapje'. De oplossingen zijn achterin te vinden op verkleinde weergaven van de zoekplaten. Er zijn ook leuke grapjes verwerkt zoals het muisje dat regelmatig terugkeert. Naast het zoekelement kan de ouder/verzorger ook een heleboel vertellen over de wereld in en rond de zee en het milieu. De illustraties zijn in felle kleuren en niet natuurgetrouw, net zo min als de onderlinge verhoudingen. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'Dinosaurussen : zoek & vind'*. Eenvoudige uitgave in relatief klein formaat met slappe kaft, waar kinderen vanaf ca. 3 jaar veel plezier aan kunnen beleven.

Specificaties

Nederlands | 9781474996532 | 32 pagina's

Titel Diep in de zee : zoek & vind
Uniforme titel Zoek & vind Zoek en vind
Auteur Gareth Lucas
Secundaire auteur Kirsteen Robson ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2021]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Under the sea. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2021. - (Look & find puzzles)
ISBN 9781474996532
PPN 43345282X
Genre dierenleven
Thematrefwoord Zeedieren ; Zoekboeken
Taal Nederlands