Zo werken computers
Boek

Zo werken computers ([2021])/ Nancy Dickmann, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hoppenbrouwers ; eindredactie: Cecile Bolwerk

Hoe oud is de eerste computer? Wat is het verschil tussen input en output? Lees van alles over computers, o.a. wat data en programma's zijn. Vierkante uitgave met kleurenfoto's en toetsingsvragen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stevige vierkante uitgave uit de serie 'De techniek van computers' waarin verteld wordt wat een computer is en welke soorten er zijn. Daarnaast bevat het ook eenvoudige informatie over de samenstelling van een computer en de werking ervan. Begrippen als input, output, moederbord, monitor, data, processor komen aan de orde. Achterin staat ook een eenvoudige quiz met meerkeuzevragen, om te testen of de informatie uit het boekje geland is. Ook is er een verklarende woordenlijst van begrippen die vetgedrukt zijn in de leestekst. Beetje dubbelop is dat woorden in die lijst verklaard worden terwijl dat in de tekst ook al is gebeurd. Ook worden er suggesties gegeven over boeken en websites als je iets mee wil weten. Ten slotte is er nog een register en de antwoorden op de quiz. Deel uit de vierdelige reeks 'De techniek van computers'*. Goed boekje als eerste aanzet voor jonge kinderen om bijvoorbeeld een werkstuk of spreekbeurt te maken. Vanaf ca. 8 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789086647590 | 32 pagina's

Titel Zo werken computers
Auteur Nancy Dickmann
Secundaire auteur Ellen Hoppenbrouwers ; Cecile Bolwerk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: How computers work. - Brown Bear Books Ltd., (c)2019. - (Computing for kids)
ISBN 9789086647590
PPN 433969725
Rubriekscode 523
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Computers
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Computers

Relaties/Serie

De techniek van computers
Boek

De techniek van computers (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Nancy Dickmann