Phobos4
Boek

Phobos4 ([2021])/ Victor Dixen, vertaald [uit het Frans] door: Jamy Simons

Het Genesisprogramma is stopgezet. Léonor en de andere overlevende jongeren van het verblijf op Mars krijgen op aarde te maken met veel media-aandacht. En helaas is de corrupte en schatrijke ex-president Serena McBee is nog niet definitief uitgeschakeld. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nadat de trilogie Phobos* werd voltooid in 2017, verschijnt dit vierde deel dat gaat over de terugkeer naar de aarde van de negen overlevende Marspioniers na hun datingshow in de ruimte. Terug op aarde valt het de jongeren niet mee om om te gaan met alle publiciteit en de gemengde meningen van de miljoenen kijkers. Twee pioniers en een pasgeboren baby zijn achtergebleven in een baan om de aarde omdat het voor hen te gevaarlijk is om terug te keren. Een derde heeft de raadselachtige Marsziekte opgelopen. Met man en macht wordt geprobeerd hen te redden. De pioniers worden blootgesteld aan veel ellende waarachter hun aartsvijand, de corrupte en schatrijke ex-president Serena McBee zit. Vooral heldin Léonor krijgt het zwaar te verduren. Het verhaal leest wat rommelig door de verschillende perspectieven maar blijft wel spannend. Er zitten nogal wat (zeer) onwaarschijnlijke en onverwachte wendingen in. De vertaling is niet altijd geweldig. Het einde laat de mogelijkheid voor een vijfde deel open. Boeiend verhaal voor jongeren vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492585745 | 540 pagina's

Titel Phobos4
Uniforme titel Phobos 4 Phobos vier
Auteur Victor Dixen
Secundaire auteur Jamy Simons
Type materiaal Boek
Uitgave [Den Haag] : Dutch Venture Publishing, [2021]
Overige gegevens 540 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Phobos4. - Parijs : Éditions Robert Laffront, (c)2016 - Vervolg op: Phobos + en: Phobos2 + en: Phobos3
ISBN 9789492585745
PPN 43122157X
Genre science-fiction
Thematrefwoord Realitysoaps ; Ruimtevaart ; Dystopieën
Taal Nederlands