De landkaart van de tovenaars
Boek

De landkaart van de tovenaars ([2021])/ Mikki Lish & Kelly Ngai, uit het Engels vertaald door Merel Leene

Tijdens het magische toernooi Fantastikana wordt de landkaart van mevrouw Pal bij Hedy (11) getatoeeerd. Hierdoor komen Hedy en haar nichtje Jelly op het spoor van de verschillende onderdelen van een bijzonder magisch object. Maar er zijn ook anderen, met minder goede bedoelingen, die het object willen vinden. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de opvolger van 'Het mysterieuze huis op de heuvel'* (2020) wordt tijdens de Fantastikana, een verborgen magisch toernooi, de door mevrouw Pal ontwikkelde landkaart op Hedy's huid getatoeërd. Hedy (11) en nichtje Jelly worden met deze kaart naar locaties 'getrokken' waar zich verschillende onderdelen van een bijzonder weefraam met magische krachten bevinden. Er zijn echter ook anderen, met minder goede bedoelingen, op zoek naar deze onderdelen. Binnen de kortste tijd zijn Hedy, haar broertje Spencer, Jelly en de rest van hun familie verwikkeld in een spannende race vol magie. Spannend 'Harry Potter-achtig' verhaal waarin voorkennis van het vorige deel toch wel handig is om meteen goed van de magische sfeer te kunnen genieten. Het kloeke boek is beeldend geschreven, maar leest eenvoudig en snel door de vele dialogen. Ook heel geschikt om voor te lezen in de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs. Aan het begin van elk hoofdstuk een zwart-witte tekening van het mysterieuze huis, naast enkele decoratieve randen zijn er geen illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000375851 | 277 pagina's

Titel De landkaart van de tovenaars
Auteur Mikki Lish
Secundaire auteur Kelly Ngai ; Merel Leene
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Goor, [2021]
Overige gegevens 277 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Rug vermeldt: 2 - Vertaling van: The magicians map. - Frome, Somerset : Chicken House, 2020 - Vervolg op: Het mysterieuze huis op de heuvel
ISBN 9789000375851
PPN 433821868
Genre sprookjes - griezelverhaal
Thematrefwoord Zoektochten ; sprookjesfiguren ; Griezelen ; Magie
Taal Nederlands