Een big vliegt uit
Boek

Een big vliegt uit ([2021])/ Rob Harrell, uit het Engels vertaald door Esther Ottens

Harry is een heel gewoon roze varken, dat gek is op gamen en modderbaden. Maar als hij wordt gebeten door een vleermuis, krijgt hij superkrachten. Als Batpig wil hij de wereld redden. Maar of dat gaat lukken? Stripverhaal met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit stripverhaal in handzaam boekformaat start met Batpig, die door een reuzegrote hagedis is vastgebonden aan een raket die naar de maan gaat. In het tweede hoofdstuk leren we het roze varken Harrie Achterham en zijn beste vrienden Barbara de vleermuis en Kees de vis kennen. Nadat Barbara Harrie per ongeluk in zijn neus bijt, krijgt Harrie superkrachten. De hoofdstukken van Batpig aan de raket wisselen af met hoe Harrie in die situatie is terechtgekomen. Dit eerste deel van 'Een Batpig boek' gaat over een onwaarschijnlijke superheld. Op elke pagina staan een tot vijf omkaderde plaatjes, met in een balk korte beschrijvende tekst en dialogen in spreekballonnen. Humor is het belangrijkste ingrediënt, daarna volgen het avontuurlijke verhaal en ten slotte het thema vriendschap. Door de vele kleurenillustraties en de beknopte teksten zal dit boek veel kinderen aanspreken. Maar het telt ruim tweehonderd pagina's, en is dus niet zomaar uit te lezen. Er zijn drie verhalen; het tweede is slechts tien pagina's, het derde heeft weer meerdere hoofdstukken. In het eerste verhaal vecht Batpig tegen een reuzehagedis en in het tweede redt hij de wereld van de vleesvrouw. Een nieuwe serie in de humoristische trend van graphic novels over een varken met superkrachten. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000377800 | 237 pagina's

Titel Een big vliegt uit
Auteur Rob Harrell
Secundaire auteur Esther Ottens
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Holkema & Warendorf, [2021]
Overige gegevens 237 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Beeldverhaal - Vertaling van: A batpig book when pigs fly. - New York : Dial Books for Young Readers, 2021. - (A Batpig book)
ISBN 9789000377800
PPN 433821884
Genre stripverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Helden ; Varkens
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Een Batpig boek
Boek

Een Batpig boek (2021-...)

vol. 1
Uitgeleend
Rob Harrell