De celliste
Boek

De celliste (oktober 2021)/ Daniel Silva, vertaling [uit het Engels] Angela Knotter

Meesterspion Gabriel Allon doet naar aanleiding van de moord op een goede vriend onderzoek naar Russische financiële malversaties en Russische inmenging in de westerse politiek. Daarvoor recruteert hij een financieel manager en tevens begaafd celliste.

Aanwezigheid

Recensie

Deel 21* in de serie spionagethrillers met meesterspion Gabriel Allon in de hoofdrol. Zoals alle romans van deze Amerikaanse auteur (1960) is ook deze thriller sterk geworteld in de actualiteit. Het verhaal is gesitueerd tijdens de coronacrisis en handelt over de Russische inmenging in de westerse politiek, met name de beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. In zijn nawoord vertelt de auteur dat hij het boek zelfs deels heeft herschreven na de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. De roman opent met de dood van Viktor Orlov, een vriend van Gabriel Allon, in Londen. Hij blijkt vergiftigd met Novichok, een Russisch zenuwgif. Tijdens zijn onderzoek stuit Allon op Russische financiële malversaties waarvan de opbrengst wordt geïnvesteerd in desinformatiecampagnes in het Westen. Hij rekruteert Isabel Brenner, financieel manager bij RhineBank AG en tevens begaafd celliste, om de Russische witwaspraktijken te ondermijnen en de dader van de moord te vinden. De thriller speelt zich af in onder meer Londen, Amsterdam, Zurich, Parijs, Tel Aviv en Washington.

Specificaties

Nederlands | 9789402708981 | 478 pagina's

Titel De celliste
Auteur Daniel Silva
Secundaire auteur Angela Knotter
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, oktober 2021
Overige gegevens 478 pagina's - 23 cm
Annotatie Op omslag: Een Gabriel Allon-thriller - Vertaling van: The cellist. - New York : HarperCollins Publishers LLC, (c)2021
ISBN 9789402708981
PPN 433391634
Genre thriller - spionageroman
Taal Nederlands