Winterwereld
Boek

Winterwereld (2021)/ A.G. Riddle, redactie: Frank van Dongen, Sabrina Nasr en Erik Schreuder

De mensheid wordt met uitsterven bedreigd. Een aantal wetenschappers gaat de strijd aan met onbekende buitenaardse entiteiten om de mens te redden.

Aanwezigheid

Recensie

De aarde is in rep en roer door een op handen zijnde ijstijd die men de bijnaam de Lange Winter heeft gegeven. Het geniale brein van wetenschapper James Sinclair loopt altijd net een paar stappen vooruit op de rest. Dit heeft hem in het verleden in de problemen gebracht. Desondanks wordt het lot van de mensheid in zijn handen gelegd wanneer hij samen met een team andere wetenschappers de ruimte in gestuurd wordt om contact te maken met de entiteit die deze lange winter veroorzaakt. Het blijkt een zware opgave om te achterhalen wat er aan de hand is en grote offers worden gemaakt om de mensheid van een dreigende uitsterving te redden. Het verhaal is goed uitgewerkt waardoor je verlangt naar meer zonder dat er losse eindjes overblijven die de lezer met een onbevredigd gevoel achterlaten. Knap staaltje schrijfwerk waarin de auteur zijn fantasie de vrije loop heeft gelaten en dit op meesterlijke wijze samen heeft weten te vatten in dit intrigerende boek. Een goed fictieboek voor mensen die houden van wat meer diepgang en een goed doordacht plot. Eerste deel in de 'Lange winter trilogie'.

Specificaties

Nederlands | 9789083073101 | 384 pagina's

Titel Winterwereld
Auteur A.G. Riddle
Secundaire auteur Frank van Dongen
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Amsterdam] : Iceberg Books, 2021
Overige gegevens 384 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Winter world. - London : Head of Zeus, (c)2019. - (The long winter ; 1)
ISBN 9789083073101
PPN 429104200
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De lange winter trilogie
Boek

De lange winter trilogie (2021-...)

vol. 1
Uitgeleend
A.G. Riddle