Bankier van het rijk
Boek

Bankier van het rijk ([2021])/ tekst Pierre Boisserie & Philippe Guillaume, tekeningen Cyrille Ternon ; inkleuring Céline Labriet ; vertaling [uit het Frans] Remco Sébastien Koning ; redactie Seppe Cools

Ballonstrip over het leven van Hjamar Schacht (1877-1970), bankier van de Rijksbank tijdens de Weimarrepubliek en later het Derde Rijk.

Aanwezigheid

Recensie

De hoofdpersoon van dit historisch stripverhaal, Hjalmar Schacht (1877-1970), wordt aangesproken door een man die beweert agent van de Israëlische veiligheidsdienst Mossad te zijn. In feite een voorwendsel om Schacht uitgebreid te ondervragen over zijn verleden als president van de Rijksbank, eerst tijdens de Weimarrepubliek en opnieuw tijdens het Derde Rijk. Met bijzondere aandacht voor zijn houding tegenover joden, die Schacht in Duitsland wilde houden om hun economisch belang, maar zeker niet uit sympathie. Voor zijn joodse medewerkers had hij zich wel ingezet. Zijn ondervrager wil weten waarom Schacht Hitler had gesteund in zijn plannen om Duitsland te herbewapenen en hem de nodige financiële middelen daartoe had verschaft. In zijn antwoord hamert Schacht op de onrechtvaardigheid van het Vredesverdrag van Versailles en op het feit dat hij bij Hitler in ongenade was gevallen. Maar waarom stelt deze Israëli hem al deze vragen? In realistische stijl getekend stripverhaal met grote aandacht voor de historische achtergrond. Veel tekst. Boeiende karaktertekening van de hoofdpersoon.

Specificaties

Nederlands | 9789463737678 | 110 pagina's

Titel Bankier van het rijk
Auteur Cyrille Ternon
Secundaire auteur Pierre Boisserie ; Philippe Guillaume ; Céline Labriet ; Remco Sébastien Koning ; Seppe Cools
Type materiaal Boek
Uitgave Breda : Dark Dragon Books, [2021]
Overige gegevens 110 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Le banquer du Reich. - Éditions Glénat, (c)2020
ISBN 9789463737678
PPN 434011312
Genre stripverhaal - biografie
Thematrefwoord Schacht, Hjalmar
Taal Nederlands