Op de markt [Makkelijk lezen]
Boek

Op de markt [Makkelijk lezen] ([2021])/ Johan van Caeneghem, beeld: Rowan van Gemen ; redactie en vormgeving: Eenvoudig Communiceren

Yero kwam uit Angola. Nu staat hij al weer drie jaar op de markt. Hij verkoopt elektrische apparaten. Maar dan komt er opeens nog een kraam met apparaten. En dat is slecht nieuws voor Yero, of niet? Verhaal in korte zinnen en eenvoudige woorden, A1-A2. Met tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Yero kwam acht jaar geleden uit Angola. Nu staat hij al weer drie jaar op de markt. Hij verkoopt elektrische apparaten. Op een dag staat er opeens nog een kraam met huishoudapparaten op de markt. Suzan, een leuke vrouw, verkoopt ongeveer hetzelfde, maar haar prijzen zijn lager dan die van Yero. Nu verkoopt Yero niets meer. Hij ontdekt dat de kwaliteit van Suzans handel minder is. Dat hebben ook de klanten al snel door. Yero vertelt Suzan wat het probleem is. En er komt een oplossing die voor beiden plezierig is. Tekst voor mensen die op weg zijn van taalniveau A1 naar A2. In 21 korte hoofdstukken komen onderwerpen aan de orde die tot gesprekken kunnen leiden: kwaliteit, rekeningen betalen, gezond eten, zuinig zijn met energie, concurrentie, samenwerking. Het boek bevat dertien zwart-witillustraties die de tekst uitstekend ondersteunen. De auteur, NT2-leraar, schreef reeds tientallen 'makkelijk lezen'-boeken. Dit boekje dat het keurmerk Makkelijk Lezen kreeg bevat aansprekende leesstof voor NT2-cursisten (niveau A1-A2), maar is ook een plezierig verhaal voor Nederlandstaligen vanaf ca. 15 jaar die makkelijk willen lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789086965618 | 45 pagina's

Titel Op de markt [Makkelijk lezen]
Auteur Johan Van Caeneghem
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Secundaire auteur Rowan van Gemen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2021]
Overige gegevens 45 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
ISBN 9789086965618
PPN 433926929
Thematrefwoord Markten ; Arbeid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Woordwinst 2
Boek

Woordwinst 2 lezend op weg naar A2 (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Johan Van Caeneghem