Roger Raveel
Boek

Roger Raveel = le mystère du quotidien : het mysterie van het alledaagse ([2021])/ teksten en voorwoord/textes et introduction Eric Rinckhout, vertaling/traduction Marylène Berlage ; coördinatie/coordination publication Kristine Cuypers

Overzicht van het leven en werk van de Belgische schilder Roger Raveel (1921-2013) aan de hand van een korte biografie en meer dan honderd paginagrote kleurenafbeeldingen van tekeningen en schilderijen.

Aanwezigheid

Recensie

De Belgische schilder Roger Raveel (1921-2013) behoort tot een van de belangrijkste naoorlogse Belgische kunstenaars. Hij ontwikkelde een eigen beeldtaal, die balanceerde tussen het figuratieve en abstracte. Alledaagse dingen in zijn eigen directe omgeving in Machelen-aan-de-Leie vormden hierbij zijn belangrijkste inspiratiebron. Het boek opent met een essay van de Belgische auteur en kunstjournalist Eric Rinckhout over het leven en werk van Raveel (met bronnenlijst). Vervolgens geven meer dan honderd paginagrote kleurenafbeeldingen van tekeningen en schilderijen een overzicht van het oeuvre. Ieder werk is voorzien van de datum, titel, afmetingen, drager, materiaal en verzameling of museum. De werken zijn chronologisch weergegeven, opgedeeld in vier specifieke perioden. Alle teksten in deze mooi verzorgde bijdrage zijn in het Nederlands en Frans weergegeven. Roger Raveel is vooral bekend in België maar minder in het buitenland daar hij nooit een internationale carrière ambieerde.

Specificaties

Nederlands | 9789022338223 | 160 pagina's

Titel Roger Raveel = le mystère du quotidien : het mysterie van het alledaagse
Uniforme titel Het mysterie van het alledaagse Le mystère du quotidien
Auteur Roger Raveel
Secundaire auteur Eric Rinckhout ; Marylène Berlage ; Kristine Cuypers
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Davidsfonds Uitgeverij, [2021]
Overige gegevens 160 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Colofon vermeldt: (c)Manteau - Teksten in het Nederlands en Frans - Met literatuuropgave
ISBN 9789022338223
PPN 434206393
Rubriekscode België 737.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Raveel, Roger
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Raveel