De dierentuin
Boek

De dierentuin ([2021])/ Nathalie Choux

Welk dier in de dierentuin heeft een lange nek? En welk dier vouwt zijn staart uit en wie duikt of zwemt in het water? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties. Met schuif- en draaielementen. Vanaf ca. 1 jaar.

Recensie

Welk dier heeft een lange nek? En welk dier vouwt zijn staart uit en welk dier duikt of zwemt in het water? Vierkant hardkartonnen prentenboek met vriendelijke tekeningen in frisse kleuren over dieren in de dierentuin. Door een schuifje te bewegen of aan de draaischijf te draaien, kunnen dreumesen het goede antwoord ontdekken (dat moet worden voorgelezen door een volwassenen) of de beschreven beweging in gang zetten. De vier verdikte rechterpagina's en ook het omslag bevatten een beweegbaar element. Op elke linkerpagina staan vrijstaand drie dieren afgebeeld, met de naam erbij gedrukt, die niet het gevraagde dier zijn. Boven de grote illustratie op de rechterpagina staat de vraag, in aaneengeschreven lettertype en vetgedrukt. In de tekening eronder is al een deel van het gewenste dier te zijn, dat door te schuiven of te draaien geheel tevoorschijn komt. Eenvoudig maar kwalitatief goed kartonboekje voor baby's en dreumesen; deel uit de uitgebreide serie 'Mijn schuifboekje'*, waarin ook deeltjes voor iets oudere peuters verschijnen. De uitvoering is stevig en goed doordacht. Visueel is het aantrekkelijk door de vrolijke, maar niet schreeuwerige kleuren en rustige maar toch uitnodigende bladspiegel. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044843439

Titel De dierentuin
Auteur Nathalie Choux
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Illustraties: Nathalie Choux - Vertaling van: Mon imagier du zoo. - Parijs : Éditions Nathan, (c)2016
ISBN 9789044843439
PPN 433725605
Genre Boekstart - dierenleven
Thematrefwoord Dierentuinen ; Dieren ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn schuifboekje
Boek

Mijn schuifboekje (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Nathalie Choux