De tuin
Boek

De tuin (2021)/ Nathalie Choux

Wie woont er onder de grond en wat gebruikt het meisje in haar groentetuin? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties. Met schuif- en draaielementen. Vanaf ca. 1 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wie woont er onder de grond, en wat gebruikt het meisje in haar groentetuin? Vrolijk, vierkant prentenboekje van stevig karton met twee afgeronde hoeken. Een schuifelement per dubbele pagina en een enkele draaischijf, zorgen voor verrassing. Links zijn steeds vier in de tuin voorkomende dieren of voorwerpen te zien, vrijstaand afgebeeld en benoemd met lidwoord, zoals de bloem, de vlinder, het gras en de appel. Rechts wordt een prikkelende vraag gesteld waarbij het hanteren van het schuifelement de oplossing brengt: de mol duikt op uit de molshoop en de gieter van het meisje sproeit waterdruppels. Op de laatste dubbele pagina zijn alle zaken nog eens afgebeeld, zodat ze kunnen worden benoemd of teruggezocht. Ondanks de bewegende onderdelen is het boekje niet kwetsbaar, omdat de uitvoering stevig en goed doordacht is. Visueel is het ook aantrekkelijk door de vrolijke, maar niet schreeuwerige kleuren en rustige maar toch uitnodigende bladspiegel. Fijn om samen mee bezig te zijn. Verschenen in een uitgebreidere reeks 'Mijn schuifboekje'*. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044831412

Titel De tuin
Auteur Nathalie Choux
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2021
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Colofon vermeldt: illustraties: Nathalie Choux - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Clavis, (c)2017 - Vertaling van: Mon imagier du jardin. - Paris : Éditions Nathan, (c)2012. - (Kididoc)
ISBN 9789044831412
PPN 43395101X
Genre Boekstart
Thematrefwoord Natuur ; Tuinieren ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn schuifboekje
Boek

Mijn schuifboekje (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Nathalie Choux