Het kinderdagverblijf
Boek

Het kinderdagverblijf ([2021])/ Nathalie Choux

Met wie kun je allemaal spelen op het kinderdagverblijf? En wat eet je als je daar bent, en wat doe je na het eten? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties. Met schuif- en draaielementen. Vanaf ca. 1 jaar.

Recensie

In het kinderdagverblijf is van alles te ontdekken en voor kleine kinderen is het ook best wel spannend om van huis weg te zijn. In dit hardkartonnen prentenboekje met dikke pagina's en afgeronde hoeken komen allerlei aspecten rondom het kinderdagverblijf aan de orde. Eerst komt aan de orde met wie je daar kunt spelen. Op de linkerpagina een afbeelding van een meisje, jongen, baby en juffrouw, en op de rechterpagina een scène van spelende kinderen met een schuifmogelijkheid (de bal naar elkaar overspelen). Dit is de opzet van de vier spreads die het boekje omvat. De overige thema's zijn wat je er kunt eten (waarbij de gerechten op de draaischijf voor de Nederlandse situatie niet realistisch zijn, maar vooral fantasieprikkelend), wat je na het eten doet (slapen) en wat je met speelgoed kunt doen. Alle elementen die afgebeeld worden, zullen kinderen herkennen, zoals bij het slapen gaan de speen, de pamper, de pyjama en het knuffeltje. Op de laatste pagina staan veel van de al eerder naar voren gekomen elementen nogmaals afgebeeld, zodat kinderen deze kunnen benoemen. Geschikt als voorbereiding op bezoek aan de crèche. Deel uit de uitgebreide serie 'Mijn schuifboekje'* voor jonge kinderen. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044843453

Titel Het kinderdagverblijf
Auteur Nathalie Choux
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Illustraties: Nathalie Choux - Vertaling van: Mon imagier de la crèche. - Parijs : Éditions Nathan, (c)2017
ISBN 9789044843453
PPN 43381506X
Genre Boekstart - schoolverhaal
Thematrefwoord Kinderdagverblijven ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn schuifboekje
Boek

Mijn schuifboekje (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Nathalie Choux