Mirabelle heeft een slechte dag
Boek

Mirabelle heeft een slechte dag ([2021])/ Harriet Muncaster, illustraties door Mike Love, gebaseerd op originele tekeningen van Harriet Muncaster ; vertaling [uit het Engels]: Katleen Olaerts

Mirabelle is een beetje heks en een beetje fee. Ze belooft mama dat ze geen kattenkwaad zal uithalen op de heksenschool. Maar dat valt niet mee! Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mirabelle (ik-persoon) is half heks, half fee en het nichtje van Isabella Maan. Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar op Juffrouw Prikkewiels Heksenschool voor Meisjes, belooft ze haar ouders geen kattenkwaad uit te halen. Maar dat loopt anders! Tijdens de toverdrankles pakt Mirabelle per ongeluk het verkeerde flesje uit haar rokzak. Het gebruik ervan leidt tot een sissende, schuimende, ontploffende ketel en kilometerslange haren... Als 's middags de vliegles plaatsvindt en Mirabelle veel hoger vliegt dan mag van de juffrouw, eindigt ze samen met vriendin Carlotta in de molenvijver. Onbedoelde, ondeugende avonturen met gepaste heksenschoolstraf - gelukkig wordt alles opgelost en kan Mirabelle er samen met haar moeder hartelijk om lachen! Gebonden leesboekje in handzaam formaat met glitters op het omslag en achterin enkele doe-pagina's (o.a. recept, woordzoeker). Een veelheid van digitale tekeningen in zwart en paars ondersteunen en 'versieren' het verhaal op humoristische wijze. Op naar het volgende avontuur - 'laat er in vleermuisnaam nog meer gebeuren'! Tweede deel van een spin-off van de populaire 'Isabella Maan'-serie, na 'Mirabelle haalt kattenkwaad uit'* (2020). Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002274060 | 105 pagina's

Titel Mirabelle heeft een slechte dag
Auteur Harriet Muncaster
Secundaire auteur Mike Love ; Katleen Olaerts
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard Uitgeverij, [2021]
Overige gegevens 105 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Aan de kop van de titelpagina: Uit de wereld van Isabella Maan - Vertaling van: Mirabelle breaks the rules. - Oxford : Oxford University Press, 2021. - (Mirabelle)
ISBN 9789002274060
PPN 434022160
Genre sprookjes
Thematrefwoord Feeen ; Heksen ; Kattenkwaad ; Magie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mirabelle
Boek

Mirabelle (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Harriet Muncaster