Ik praat als een rivier
Boek

Ik praat als een rivier ([2021])/ Jordan Scott, Sydney Smith

Een jongen voelt zich buitengesloten omdat de woorden nooit goed uit zijn mond komen. Na een slechte woordendag, neemt zijn vader hem mee de natuur in. Zijn vader zegt dat de jongen praat als de rivier, zoals het water dat borrelt, raast en suist. Prentenboek met bijzondere, sfeervolle schilderingen in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een jongen worstelt met zijn spraakgebrek. Hij voelt zich hierdoor buitengesloten op school. Na een 'slechte praatdag' neemt zijn vader hem mee voor een wandeling langs de rivier. De vader wijst naar het water dat beweegt, borrelt en raast en zegt: 'Dat is hoe jij praat.' Het geeft de jongen een houvast waardoor hij zijn spraakgebrek kan accepteren. Het verhaal is autobiografisch; achterin vertelt de auteur kort zijn eigen verhaal over stotteren. De kleine, grotere en paginagrote waterverf-illustraties in dit vierkante prentenboek zijn sfeervolle, bijna zelfstandige kunstwerken; ze geven in onderwerp en techniekgebruik de gevoelens van de jongen goed weer. Met name de eenzaamheid en het gevoel anders te zijn, zijn krachtig verbeeld. Een uitklapbaar middendeel toont de twee helften van het gezicht van de jongen; na het openslaan is de jongen in de grote rivier te zien. De enkele regels tekst zijn over de pagina verspreid, gedrukt in een vette schreefloze letter. De in ik-vorm geschreven zinnen zijn eenvoudig, krachtig en poëtisch. Dit door onderwerp en illustraties bijzondere prentenboek zal vooral kinderen die 'anders zijn' aanspreken en bij anderen begrip oproepen. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045126524

Titel Ik praat als een rivier
Auteur Jordan Scott
Secundaire auteur Sydney Smith ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Querido, [2021]
Overige gegevens 42 ongenummerde pagina's, 2 vouwbladen - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels door Edward van de Vendel. - Tekst Jordan Scott, illustraties Sydney Smith - Vertaling van: I talk like a river. - New York : Holiday House Publishing, Inc., (c)2020
ISBN 9789045126524
PPN 432608141
Thematrefwoord Stotteren ; Jezelf zijn ; Vaders ; Natuur ; Buitenstaanders
Taal Nederlands