De Yukon vuurman
Boek

De Yukon vuurman het spannendste & leerzaamste survivalboek (mei 2021)/ Daan Kloeg, tekeningen Paul Oole ; redacteur Henk Pel

Erik (15) is gek op survival, wilde dieren en de natuur. Hij is dan ook dolblij als hij met zijn oom in Canada een avontuurlijke kanotocht in de wildernis mag maken. Maar als zijn kano te pletter slaat, moet hij alleen zien te overleven. Verhaal met veel weetjes over survival en de natuur en veel ingekleurde waterverfillustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 15-jarige Erik brengt zijn zomervakantie door bij zijn oom en tante in Yukon, het koude woeste noorden van Canada. Met zijn oom Ben maakt hij een kanotocht door de wildernis. Wanneer de kano te pletter slaat tegen een rotswand blijft Erik alleen achter. Lukt het hem de wijze lessen van oom Ben te herinneren en in de wildernis te overleven tot hij gevonden wordt? Het spannende verhaal met veel dialogen wordt afgewisseld met vele sfeervolle, ingekleurde waterverfillustraties en de aantekeningen die Erik maakt over de wildernis en survivallen. Deze aantekeningen staan in aparte kaders die ogen als bladzijdes van een schrift en zijn gevuld met informatieve tekeningen die duidelijk laten zien hoe je te werk moet gaan bij het bouwen van een schuilhut, het leggen van knopen en het maken van vuur. Daarnaast wordt er veel informatie gegeven over de dieren en planten die in het gebied leven. Mooi vormgegeven, stevig informatief boek (met leeslint) dat kinderen uitnodigt de natuur in te gaan en avonturen te beleven. Geschreven door een bioloog, reisfotograaf en reisjournalist. Voor nieuwsgierige kinderen vanaf ca. 11 t/m 14 jaar die avontuurlijk zijn ingesteld en (door het vrij uitgebreide verhaal) van lezen moeten houden.

Specificaties

Nederlands | 9789082201314 | 319 pagina's

Titel De Yukon vuurman : het spannendste & leerzaamste survivalboek
Auteur Daan Kloeg
Secundaire auteur Paul Oole ; Henk Pel
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Driebergen] : Daan Kloeg, mei 2021
Overige gegevens 319 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie 1e druk: 2021
ISBN 9789082201314
PPN 434005487
Rubriekscode 617.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Overlevingstechnieken
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Survival