Maaike Schoorel
Boek

Maaike Schoorel Vera/Icon (2021)/ contributors Melissa Gordon, Lisa Oppenheim, Jacob Proctor, Bianca Stigter, Benno Tempel, editors Maaike Schoorel and Goda Budvytyté ; translation Helen Simpson

Overzicht van de werken van de Nederlandse kunstschilderes Maaike Schoorel (1973), met enkele tekstuele bijdragen van kunstcritici, curatoren en kunstenaars.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek toont een overzicht van de werken van de Nederlandse kunstschilderes Maaike Schoorel (1973) sinds haar afstuderen aan het Royal College of Art in Londen in 2002. Zij behoort tot de nieuwe generatie internationaal georiënteerde schilders. De getoonde schilderijen en beeldreferenties zijn terug te voeren naar de steden waar zij tijdelijk woonde en werkte. Als startpunt gebruikt Schoorel fotografische bronnen die de klassieke genres landschap, portret en stilleven weergeven. Pas na lang geconcentreerd kijken, komen de schilderijen tot leven en krijgen zij betekenis. De opgenomen kleurenafbeeldingen van haar werken zijn van een hoogstaande kwaliteit, zodat de lezer/beschouwer zich ook zelf 'in' het schilderij kan begeven. Er zijn kunstcritici die een vergelijking met Rothko maken. De tekstuele bijdragen van vooraanstaande kunstcritici, curatoren en kunstenaars verduidelijken de persoonlijke ervaringen van het 'kijken' naar haar werk. De teksten zijn uitsluitend in het Engels opgenomen. Het boek is een aanrader voor elke kunstliefhebber die de hedendaagse kunst wil volgen.

Specificaties

Engels | 9789462086357 | 198 pagina's

Titel Maaike Schoorel : Vera/Icon
Uniforme titel Vera/Icon
Auteur Maaike Schoorel
Secundaire auteur Melissa Gordon ; Helen Simpson
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : nai010 publishers, 2021
Overige gegevens 198 pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789462086357
PPN 43065829X
Rubriekscode 736.9
Taal Engels
Onderwerp algemeen Schoorel, Maaike
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Schoorel