Undine
DVD

Undine ([2021])/ directed by Christian Petzold

Volgens de mythe van de waternimf naar wie ze naar is vernoemd, moet Undine haar vriend vermoorden als hij haar verlaat. Maar Undine wil aan dit lot ontkomen.

Aanwezigheid

Recensie

Duitse romantische fantasie (2020) van Christian Petzold (Phoenix, Barbara, Transit). Met Paula Beer (Frantz, Werk ohne autor, Transit) en Franz Rogowsky (Transit). Volgens de mythe van de waternimf naar wie ze is vernoemd, moet Undine haar vriend vermoorden als hij haar verlaat. Ze wil dat niet en zoekt nieuwe liefde bij een duiker. Won in Berlijn de Gouden Beer voor beste actrice. Beoordeling IMDb: 6.5. Remke de Lange (Trouw 10-6-'21): 'Petzold, die onder meer de sterke Barbara maakte, schakelt speels heen en weer tussen realisme en fantasy. Niet altijd begrijpelijk, wel steeds prikkelend en vermakelijk' (4 sterren). Coen van Zwol (NRC 1-6-'21): Petzold (...) wist van zijn vorige film Transit al dat het spettert tussen Franz Rogowski en Paula Beer (...) Hier staat hun chemie in dienst van een overpeinzing over de Undine-mythe, rolpatronen en liefde versus transactie. Een cerebrale film vol suggesties, motieven en verwijzingen die je ook gewoon als een overrijp en bitterzoet liefdesprookje tot je kan nemen. En dat is knap' (4 sterren). Kevin Toma (Volkskrant 2-6-'21): 'De realiteit krijgt en verliest (...) steeds weer de gloed van een sprookje, precies zoals Beers melancholieke, dromerige en toch doortastende hoofdrol huivert op de grens tussen vrouw en waternimf' (4 sterren).

Specificaties

Duits | 9789461878328

Titel Undine
Uniforme titel Ondine
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Christian Petzold ; Paula Beer ; Franz Rogowsky
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cherry Pickers, [2021] - [Amsterdam] : Distributie: Remain in Light
Overige gegevens 1 dvd-video (90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Paula Beer, Franz Rogowsky, Maryam Zaree. - Duits gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Duitsland : Schramm Film Koerner & Weber, 2020 - Alternatieve titel: Ondine
ISBN 9789461878328
PPN 434212067
Genre romantische verhalen - sprookjes
Taal Duits