Emma en het kerstengeltje
Boek

Emma en het kerstengeltje (2021)/ Lucinda Riley, Harry Whittaker, illustraties Marie Voigt ; vertaling [uit het Engels]: Erica Disco

Emma's vader is kapitein op een veerboot. Door een storm kan hij niet bij haar optreden in het kersttoneelstuk op school zijn. Teleurgesteld smeekt Emma de zee om niet meer zo hard te golven. Beschermengel Esmee wil Emma proberen te helpen. Prentvertelling met sfeervolle kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Emma is teleurgesteld als haar vader, kapitein op een veerboot, vanwege een zware storm toch niet aanwezig is wanneer zij optreedt in het kersttoneelstuk op school. Het meisje vraagt aan de zee om niet meer zo te golven, zodat haar vader toch met Kerstmis thuis kan zijn. Beschermengel Esmee hoort haar smeekbede en daalt af naar het stadje aan zee om te helpen. Rijk geïllustreerde, wensvervullende kerstvertelling gebaseerd op het rotsvaste geloof in de kunde van engelen. De tekst bestaat uit enkelvoudige en samengestelde zinnen in de tegenwoordige tijdsvorm die zich goed laten voorlezen. De schrijfstijl is gemoedelijk en geruststellend; de 'lezer' voelt zich betrokken bij het geheel. De vele illustraties in warme, volle kleuren beslaan enkele en dubbele pagina's. De mensfiguren ogen vriendelijk en vredig en hebben allen steriotiepe gezichten. Het gebruik van verwazing en de subtiele beschaduwing zijn sfeerverhogend. Derde, onafhankelijk te lezen deel in de reeks 'Beschermengeltjes', dat de in 2021 overleden bestsellerauteur schreef met haar zoon, na 'Bram en het droomengeltje' (2020) en 'Rosa en het vriendschapsengeltje'** (2021). Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401615747

Titel Emma en het kerstengeltje
Auteur Lucinda Riley
Secundaire auteur Harry Whittaker ; Marie Voigt ; Erica Disco
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Xander, 2021
Overige gegevens 54 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Grace and the Christmas angel. - (c)2021
ISBN 9789401615747
PPN 434285951
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis ; Schoolleven ; Engelen ; Vaders ; Voorleesboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Beschermengeltjes
Boek

Beschermengeltjes (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Lucinda Riley