De zwarte diamant
Boek

De zwarte diamant (augustus 2021)/ Martin Walker, vertaling [uit het Engels] Daniëlle Stensen-Aalders

Een politieman in een dorp in de Périgord krijgt te maken met drie zaken: een zwendel met truffels, een moord op een vriend en een bendeoorlog tussen Chinezen en Vietnamezen.

Recensie

In het dorp St. Denis aan de Dordogne is Bruno Courrèges de plaatselijke politieman. Hij is heel actief in het dorp, traint de jeugd, is de jaarlijkse kerstman en jaagt regelmatig met een groepje vrienden, van wie er een wordt vermoord. In de streek worden truffels gevonden, een paddenstoel die goed in de markt ligt. Maar er worden regelmatig heimelijk Chinese truffels tussen geschoven en dat dreigt de markt te bederven. Ook woedt er een ware oorlog tussen Chinezen en Vietnamezen. Met behulp van regionale en nationale politieorganisaties wordt een onderzoek ingesteld. De streek krijgt overmatig aandacht: een rugbywedstrijd tussen spelers uit de oudere en de jeugdige dorpsbevolking wordt bladzijdenlang beschreven. Ook Bruno's liefdesverhoudingen komen uitvoerig aan de orde. Pas in de laatste honderd pagina's komt de handeling op gang en loopt de spanning op. In de ontknoping worden de drie lijnen: moord, bendeoorlog en mensenhandel, goed bij elkaar gebracht. Als geheel een aardig boek door de regionale sfeer, de heldendaden en het liefdesleven van de hoofdpersoon en uiteindelijk ook de spanning van een thriller. De Engelse auteur (1947) kent de Dordogne goed sinds hij daar eind jaren negentig een boerderij kocht. Derde deel* van een serie over Bruno, chef de police.

Specificaties

Nederlands | 9789083167541 | 312 pagina's

Titel De zwarte diamant
Auteur Martin Walker
Secundaire auteur Daniëlle Stensen-Aalders
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Amsterdam : Credits Books, augustus 2021
Overige gegevens 312 pagina's - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Cargo, 2011 - Vertaling van: Black diamond. - London : Quercus, 2010 - Vervolg op: Bruno, chef de police + en: De vergelding
ISBN 9789083167541
PPN 433245816
Genre detectiveroman
Taal Nederlands