Dag Sinterklaas
Boek

Dag Sinterklaas het grote voorleesboek ([2021])/ Lise Lambert, naar de verhalen van Hugo Matthysen ; met illustraties van Mark Borgions

Sinterklaas en Piet varen met een stoomboot, betrappen een inbreker, bezorgen cadeautjes, en nog veel meer. Voorleesboek met tien Sinterklaas-verhalen, naar de Vlaamse televisieserie, met grappige, kleurrijke tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Verzamelbundel van tien verhalen over Sinterklaas en Piet. Ze varen met een stoomboot, betrappen een inbreker en stoppen cadeautjes in schoenen. Je komt ook te weten welk speelgoed Sinterklaas als kind had en op wie hij verliefd is geweest. Ieder verhaal eindigt hetzelfde: Sint en Piet vertrekken naar de daken. Op de illustraties zijn alle personen karikaturaal getekend. Piet heeft een donkerbruine gelaatskleur, in het verhaal is hij gelijkwaardig aan Sinterklaas. Er komen aparte personages in de verhalen voor: o.a. dienstmeisjes Palomita en Conchita, professor Van den Uytleg en beschermer Kneta Knieschijf. Dat is soms verwarrend. Conchita draait ook woorden in zinnen om. Het verhaal wordt ondersteund door grote gedetailleerde kleurenillustraties. Met achterin een grote aftelposter* naar 5 december. De verhalen zijn gebaseerd op de in Vlaanderen bekende tv-reeks 'Dag Sinterklaas' van Hugo Matthysen. Ze zijn eerder opgenomen in 'Voorleesboek' (2019) en 'Voorleesboek : fietsen op de daken en andere verhalen'** (2020). Eigentijds voorleesboek voor kinderen die in de magie van Sinterklaas geloven. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401480710 | 88 pagina's

Titel Dag Sinterklaas : het grote voorleesboek
Auteur Lise Lambert
Secundaire auteur Hugo Matthysen ; Mark Borgions
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2021]
Overige gegevens 88 pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave in 2 delen
ISBN 9789401480710
PPN 434282472
Genre sinterklaas - verhalenbundel
Thematrefwoord Sinterklaas ; Voorleesboeken
Taal Nederlands