De man die twee keer dood ging
Boek

De man die twee keer dood ging (2021)/ Richard Osman, vertaald [uit het Engels] door Reintje Ghoos en Jan Pieter van der Sterre

Een groep actieve gepensioneerde Engelsen, georganiseerd in 'De moordclub (op donderdag)', probeert in een dorp in Kent misdaden op te lossen.

Aanwezigheid

Recensie

In Coopers Chase, een dorp in het Engelse Kent waar veel gepensioneerden wonen, vormen vier actieve bewoners samen 'De Moordclub (op donderdag)', om misdaden op te lossen. Als een van de vier, ex-spionne Elizabeth, een brief krijgt van een man van wie ze weet dat hij dood is, die zegt dat hij in het dorp is komen wonen en een afspraak met haar wil, schrikt ze. Toch gaat ze naar het gegeven adres, waar haar ex-man Douglas opendoet en zegt dat hij de valse naam gebruikte om haar aandacht te trekken. Hij vraagt haar hulp omdat hij grote problemen heeft door een vermeende diamantendiefstal. Tegelijkertijd wordt een ander clublid, psychiater Ibrahim, door tieners in elkaar geslagen en van zijn telefoon beroofd. De club wil wraak en ontdekt dat de zaken met elkaar te maken hebben. De Engelse komiek, producer en tv-presentator (1970) debuteerde in 2020 met de roman 'De moordclub (op donderdag)'* die een groot succes was. Deze tweede geestige misdaadroman borduurt voort op dat succes, is heel prettig leesbaar, soms wat voorspelbaar, maar wel spannend en observeert mensen raak en met veel humor.

Specificaties

Nederlands | 9789403151311 | 430 pagina's

Titel De man die twee keer dood ging
Auteur Richard Osman
Secundaire auteur Reintje Ghoos ; Jan Pieter van der Sterre
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Cargo, 2021
Overige gegevens 430 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The man who died twice. - Viking, (c)2021
ISBN 9789403151311
PPN 433454946
Genre detectiveroman
Taal Nederlands