Het eeuwig jongenshart
Boek

Het eeuwig jongenshart dagboeken van Bram Vermeulen ([2021])/ samengesteld door Just Enschedé, met een voorwoord van Ernst Jansz

Een keuze uit het dagboek dat Bram Vermeulen schreef vanaf 1984 tot aan zijn dood in 2004, waarbij de nadruk ligt op zijn werk.

Aanwezigheid

Recensie

Toen Bram Vermeulen in 1984 in een dip zat, omdat hij uit Neerlands Hoop was gezet en zijn huwelijk was gestrand, werd hij verliefd op Shireen Stroker. Ze besloten samen een dagboek bij te houden en Bram Vermeulen heeft dat volgehouden tot zijn dood in 2004. Hij schreef in steeds hetzelfde formaat boekje en vulde er 67. Omdat het vooral over het werk van Vermeulen gaat, liedjes schrijven, optreden, platen maken en reizen, is de keuze die oud-manager van Neerlands Hoop Just Enschedé deed, gebaseerd op de programma's die Vermeulen maakte. Hij worstelde met zijn (gebrek aan) erkenning, die in België groter was dan in Nederland. Uiteindelijk werd hij ook daar gewaardeerd. Uit de dagboeken blijkt zijn haat tegen Freek (en Hella) de Jonge en zijn liefde voor Shireen. De teksten bestaan niet uit vloeiende zinnen, het zijn meer waarnemingen die staccato zijn opgeschreven. Toch geeft het boek een mooi beeld van een bijzondere artiest. Het boek bevat tekeningetjes uit het dagboek en 8 pagina's kleurenfoto's, twee registers en een tijdlijn.

Specificaties

Nederlands | 9789038811024 | 478 pagina's

Titel Het eeuwig jongenshart : dagboeken van Bram Vermeulen
Auteur Bram Vermeulen
Secundaire auteur Just Enschede ; Ernst Jansz
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Nijgh & Van Ditmar, [2021]
Overige gegevens 478 pagina's, 8 ongenummerde pagina's platen - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789038811024
PPN 43333892X
Rubriekscode 796.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vermeulen, Bram; Dagboeken
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Vermeulen