De zwemclub van Shelly Bay
Grote Letter Boek

De zwemclub van Shelly Bay ([2021])/ Sophie Green, vertaling [uit het Engels] Hanneke van Soest

Tussen vier vrouwen van verschillende leeftijd en achtergrond, die elkaar ontmoeten bij een dagelijkse duik, ontstaat een hechte vriendschap.

Aanwezigheid

Recensie

In 1982 beginnen vier vrouwen elkaar te ontmoeten voor een dagelijkse duik in een Australische buitenwijk aan het strand. Het perspectief wisselt steeds tussen Marie, een weduwe die haar hele leven dagelijks zwemt, eenzame Elaine die onlangs met haar echtgenoot uit Engeland is verhuisd en haar volwassen kinderen en vrienden heeft achtergelaten, Theresa die met een man is getrouwd die liever tijd doorbrengt in de kroeg dan met haar en hun kinderen, en Leanne, een jonge verpleegkundige die weinig vrienden heeft en net heeft leren zwemmen. Samen delen ze diepte- en hoogtepunten van hun leven en ontdekken dat hun toewijding aan het zwemmen en hun vriendschap hen door alle moeilijke tijden in hun leven heen helpt. Het incidentele trage tempo wordt volledig gecompenseerd door de scherpe observatie van de personages in hun ontwikkeling. Ook het vormen van vriendschap wordt als een dynamisch en veelzijdig proces omschreven. Het boek laat daarnaast impliciet zien hoe de positie van vrouw in de laatste vier decennia is veranderd.

Specificaties

Nederlands | 9789026160707 | 384 pagina's

Titel De zwemclub van Shelly Bay
Auteur Sophie Green
Secundaire auteur Hanneke van Soest
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Utrecht : De Fontein, [2021]
Overige gegevens 384 pagina's - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: mei 2021 - Met grote letters gedrukt - Vertaling van: The Shelley Bay ladies swimming circle. - Hachette Australia, (c)2019
ISBN 9789026160707
PPN 434211842
Genre psychologische roman
Taal Nederlands