Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Patronen van ongekende gevoelens doorbreken
Boek

Patronen van ongekende gevoelens doorbreken stop met leeglopen en verbeter al je relaties ([2021])/ Jonice Webb, vertaling [uit het Engels] Janke Greving

Zelfhulpboek voor het herstelproces na emotionele verwaarlozing in de kindertijd, die op latere leeftijd tot relatieproblemen aanleiding kan geven.

Aanwezigheid

Recensie

Wanneer een herstelproces bezig is van emotionele verwaarlozing in de kindertijd, dan ontstaat een heftige openbaring van emoties. In je kindertijd zijn de ouders er niet in geslaagd om voldoende te reageren op emotionele behoeftes. Je stopt die weg. Er ontstaat een muur die gevoelens blokkeert. Verwaarlozing beïnvloedt de partnerkeuze, bijvoorbeeld dat je je te snel bindt. Narcisme en andere stoornissen in gedrag kunnen ook voortkomen uit verwaarlozing. In de relatie speelt de emotionele behoefte een grote rol door compensatie wegens het gebrek aan emoties door verwaarlozing. De ander moet het emotionele tekort invullen. Analytisch gezien: overdracht en tegenoverdracht. Het boek helpt om de cirkel te doorbreken. Veel praktijk- en ervaringssituaties brengen inzicht in deze problematiek, mede ter verbetering van je bestaande relaties. ieder hoofdstuk biedt een samenvatting. Er zijn werklijsten, boekinformatie met een woordenlijst van emoties. Een leer- en studieboek, geschreven door een Amerikaans klinisch psycholoog. Voor een breed publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789020218381 | 224 pagina's

Titel Patronen van ongekende gevoelens doorbreken : stop met leeglopen en verbeter al je relaties
Auteur Jonice Webb
Secundaire auteur Janke Greving
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : AnkhHermes, [2021]
Overige gegevens 224 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Running on empty no more - New York : Morgan James Publishing, (c)2018
ISBN 9789020218381
PPN 432190791
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Emoties; Psychologie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Emoties