Zak er lekker door!
Boek

Zak er lekker door! avonturen van een niet-zo-sierlijke ijsprinses (2021)/ Rachel Renée Russlel, vertaling [uit het Engels]: Sofia Engelsman

Nikki (14) en klasgenoten moeten meedoen aan een Holiday on Ice-show. Maar hoe word je een ijsprinses als je niet kunt schaatsen? Dagboek met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nikki (14) beschrijft in haar dagboek wat haar in de maand december allemaal is overkomen. Het draait vooral om de Holiday on Ice-liefdadigheidsshow waarin alle derdeklassers mogen meedoen en om Brandon, de jongen op wie ze nog altijd verliefd is. Natuurlijk is haar meedogenloze vijand Mackenzie ook van de partij om heel veel roet in de gemaakte plannetjes te gooien. Nikki's kleine zusje vervult ondanks haar opdringerige aanwezigheid een belangrijke rol in dit vlot leesbare verhaal. Vierde deel van de serie 'Dagboek van een muts'. De tekst is gedrukt op gelinieerd papier en veel meiden zijn verslaafd aan deze serie omdat ze zich herkennen in de onzekerheden, angsten en verliefdheid van de hoofdpersoon die haar school, vriendinnen- en familieleven vanuit haar eigen standpunt beschrijft. De zwart-witte stripachtige pentekeningen vullen een groot gedeelte van de pagina's en ook smileys duiken regelmatig tussen de regels op. Er is veel overeenkomst met de serie 'Het dagboek van een loser' dat voor jongens aantrekkelijk is. Heruitgave in paperback. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026156564 | 367 pagina's

Titel Zak er lekker door! : avonturen van een niet-zo-sierlijke ijsprinses
Auteur Rachel Renée Russell
Secundaire auteur Sofia Engelsman
Type materiaal Boek
Editie Achttiende druk;
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2021
Overige gegevens 367 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2013 - Vertaling van: Tales from a not-so-graceful ice princess. - New York : Aladdin, 2013. - (Dork diaries)
ISBN 9789026156564
PPN 432215891
Thematrefwoord Schoolleven ; Dagboeken ; Schaatsen (werkwoord)
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dagboek van een muts
Boek

Dagboek van een muts (2011-...)

vol. 4
Uitgeleend
Rachel Renée Russell