Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het wolvenboek
Boek

Het wolvenboek over de oerwolf, weerwolven, de wandelwolf en nog veel meer ([2021])/ Pieter Feller, met illustraties van Louize Perdieus

Weet je hoe wolven met elkaar praten? Welke verhalen over de wolf waar zijn en welke niet? Lees van alles over de wolf, of hij gevaarlijk is, maar ook over o.a. soorten, afstamming, de jacht op wolven, boeken over wolven en weerwolven. Met kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Geïnteresseerd in Roodkapje en de boze wolf, honger als een wolf, leven in een roedel, wolven in Engeland, wolfshonden, prairiewolf of poolwolf of de geschiedenis van de wolf in Europa? Bijna alles wat je graag wilt weten over de wolf kun je terugvinden in dit mooi vormgegeven, magistraal geschreven, kleurrijk en gevarieerd geïllustreerde boek. Op verhalend-informatieve wijze word je door de auteur steeds verder de magische wereld van de wolf ingelokt: wat zijn feiten - wat is fictie? Wat is er bekend over de evolutie van de wolf, verspreidingsgebied, soorten wolven, levenswijze en voedsel? En wat is de rol van de wolf in het natuurlijke ecosysteem? Hoe zien de mensen de wolf door de eeuwen heen? Welke spreekwoorden, weetjes, verhalen (tot broodjewolfverhalen aan toe), sprookjes, fabels, liedjes zijn er bekend? Welke dieren leven graag in de nabijheid van wolven (en andersom)? Zijn er echt mensen door wolven opgevoed? De presentatie van de inhoud is voorbeeldig te noemen. Met ingehouden adem volg je aan de hand van de makers het spoor van de wolf en je hebt spijt dat het boek - nu al - uit is. Nu de wolf weer terug is in Nederland, is het tijd om het dier echt te leren kennen. Maak kennis met dit prachtboek thuis, op school. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024593880 | 141 pagina's

Titel Het wolvenboek : over de oerwolf, weerwolven, de wandelwolf en nog veel meer
Auteur Pieter Feller
Secundaire auteur Louize Perdieus
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2021]
Overige gegevens 141 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789024593880
PPN 430382227
Rubriekscode 598.95
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wolven
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Wolven