Promising young woman
DVD

Promising young woman ([2021])/ written and directed by Emerald Fennell

Een jonge vrouw die een prachige toekomst voor zich had, leidt nu een dubbelleven en neemt wraak voor wat haar en andere vrouwen is aangedaan.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse wraakthriller (2020), debuut van actrice (The Crown) en scenarioschrijver (Killing Eve) Emerald Fennell. Met Carey Mulligan (Drive, Suffragette), Bo Burnham (The big sick) en Alison Brie (The Post). Vijf Oscarnominaties en goud voor het beste originele scenario. Cassie had een veelbelovende toekomst, die na een tragische gebeurtenis onzeker is geworden. Ze is slim en sluw, maar niets in haar leven is meer wat het lijkt. 's Avonds leidt ze een dubbelleven om wraak te nemen. Beoordeling IMDb: 7.5. Belinda van de Graaf (Trouw 29-4-'21): 'Carey Mulligan fascineert als de 29-jarige Cassie (...) De gruwelijke wegkijkfinale is niet voor zwakke harten (...) onprettig, ontregelend en confronterend betoog over de impact van aanranding en verkrachting en de diepte van het trauma (...) bij vlagen een sterk verhaal, maar niet continu overtuigend' (3 sterren). Pauline Kleijer (Volkskrant 28-4-'21): 'wraak verpakt in snoeppapier (...) grimmig statement over de kwetsbaarheid van vrouwen, maar ook over de zinloosheid van vergelding' (4 sterren). Sabeth Snijders (NRC 27-4-'21): 'wrange boodschap over verkrachting, maar verpakt op onderhoudende wijze. Met hyperstilering en overdrijving kaart de film misstanden aan, met aan het einde een zeer realistische mokerslag' (4 sterren).

Specificaties

Engels | 9789461877956

Titel Promising young woman
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Emerald Fennell ; Carey Mulligan ; Bo Burnham ; Alison Brie
Type materiaal DVD
Uitgave [Antwerpen] : The Searchers, [2021] - [Amsterdam] : Distributie: Remain in Light
Overige gegevens 1 dvd-video (90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Carey Mulligan, Bo Burnham, Alison Brie. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : LuckChap Entertainment, (c)2020
ISBN 9789461877956
PPN 434229733
Genre thriller - feministische verhalen
Thematrefwoord Verkrachtingen ; Wraak
Taal Engels