Hallo wereld!
DVD

Hallo wereld! ([2021])/ regie Anne-Lisa Koehler, Éric Serre

In en langs de rivier en in het bos vliegt en kruipt van alles. Ontdek hoe de schildpad uit het ei komt, de snoek groeit en een libel vleugels krijgt. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Franse animatiefilm van Anne-Lise Koehler en Éric Serre. We zien hoe tien dieren geboren worden of uit het ei kruipen in en langs de rivier of in het bos: de snoek, vuursalamander, roerdomp, fuut, Europese moerasschildpad, ransuil, ijsvogel, keizerlibel, bever en bosvleermuis. De dieren ontdekken wie ze zijn, ze eten en groeien en leren over eten en gegeten worden. De film is gemaakt in een combinatie van stop-motionanimatie, tekeningen en schilderijen. Alle dieren zijn van stof en papier-maché, waarbij het materiaal zichtbaar blijft. Frank Heinen (cinemagazine) vindt de quasifilosofische wijsheden en het scheutje antropomorfisme niet storend en vervolgt: 'Bovendien is het continu duidelijk dat al deze levende wezens deel uitmaken van de oneindige cyclus van eten en gegeten worden die eigen is aan het leven op aarde. (...)' NRC (8-6-'21): '(...) Hun natuurlijke omgeving is bijzonder fraai geanimeerd, net zoals de door kunstenares en coregisseur Anne-Lise Koehler ontworpen dieren (...) fraaie film (...) Het educatieve element is terloops (...). De filosofische voice-over met 'wijze teksten' is bij vlagen wat esoterisch (...)'. Bibi Dumon Tak maakte op basis van deze film het prentenboek 'Zomaar een dag, bij zomaar een vijver'*. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8718868087812

Titel Hallo wereld!
Uniforme titel Bonjour le monde!
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Anne-Lisa Koehler ; Eric Serre
Type materiaal DVD
Uitgave [Heemstede] : In the Air, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (62 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Frankrijk : Normaal Animation, 2019 - Oorspronkelijke titel: Bonjour le monde
ISBN 8718868087812
PPN 434283347
Rubriekscode 596.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Waterfauna ; Vijvers
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Water