De Kerstmisaurus
Boek

De Kerstmisaurus (oktober 2021)/ Tom Fletcher, met illustraties van Shane Devries ; vertaling [uit het Engels] Lidwien Biekmann

Het liefst zou de dino Kerstmisaurus samen met de Kerstman en de rendieren meevliegen om cadeautjes rond te brengen. Maar vliegen is niet zo eenvoudig. De ontmoeting met een jongetje in een rolstoel brengt daar verandering in. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In het hoge Noorden wonen niet alleen de Kerstman, de elfen en de rendieren, maar ook de sympathieke Kerstmisaurus. Het liefste zou deze dino samen met de rendieren meevliegen om cadeautjes weg te brengen. Maar de jaarlijkse vlieglessen van de Kerstman zijn gebaseerd op onder meer vrolijke gedachten, extra vleugels en het eten van toverbrokjes en eindigen steevast in een fiasco. Een ontmoeting met een jongetje in een rolstoel brengt daarin verandering. Groot, vierkant prentenboek over een grappig en inleefbaar gegeven en met een wensvervullend einde. De animatieachtige prenten in zachte blauw- en roodpaarse pasteltinten beslaan enkele en dubbele pagina's; sommige zijn nog extra uit te vouwen. De ruimtelijkheid, de afsnijdingen, de bovenaanzichten en het kikvorsperspectief zorgen voor grote betrokkenheid. Er zijn vele identificatiemogelijkheden met de energieke blauwe dino. De tekstregels met eindrijm (abcb) laten zich goed voorlezen. Vlotte, gemoedelijke schrijfstijl. Verzorgde uitgave met fraaie schutbladen in monoprint. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030508144

Titel De Kerstmisaurus
Auteur Tom Fletcher
Secundaire auteur Shane Devries ; Lidwien Biekmann
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, oktober 2021
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's, 2 vouwbladen - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: The Christmasaurus picture book. - London : Puffin Books, 2021
ISBN 9789030508144
PPN 433035811
Genre kerstverhaal - sprookjes
Thematrefwoord Kerstmis ; Kinderen met een beperking ; Dinosaurussen ; Vliegkunst
Taal Nederlands