Vinnige zeemeerminnen
Boek

Vinnige zeemeerminnen ([2021?])/ Sibéal Pounder, vertaald door Willem Jan Kok ; geïllustreerd door Jason Cockcroft

Diep in de zee leven de zeemeerminnen. Als hun koningin gevisnapt wordt, gaan de meerminmeisjes Bettie, Mimi en Zelda op onderzoek uit. Kunnen ze de koningin en hun lagune redden? Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Diep in de zee, verstopt in de Verborgen Lagune, leven al eeuwenlang zeemeerminnen. Omdat veel jonge meerminnen van benen dromen, brengen ze één zomer aan land door. Bettie, Mimi en Zelda genieten net van hun tijdelijke benen als ze een 'krabtagram' van hun koningin Arabella Vanderzalm ontvangen. Ze blijkt gevisnapt, en een mysterieuze nieuwe koningin heeft haar plaats ingenomen. De drie gaan meteen terug naar huis: kunnen ze Arabella en de Lagune redden? Vlot, met humor geschreven verhaal dat vooral meisjes aan zal spreken. De tekst, opgedeeld in korte hoofdstukken, bevat veel dialogen, doldwaze avonturen en een detective-element. Zwart-witillustraties en artikelen uit de kranten 'De Periscoop' en 'Bagger' verlevendigen het geheel, dat eindigt met een cliffhanger. Achterin een recept. Vertaling van 'Bad mermaids'*; in het Engels zijn al vijf delen verschenen. Vanaf ca. 9 jaar. POD-uitgave.

Specificaties

Nederlands | 9789048862900 | 253 pagina's

Titel Vinnige zeemeerminnen
Auteur Sibéal Pounder
Secundaire auteur Willem Jan Kok ; Jason Cockcroft
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, [2021?]
Overige gegevens 253 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Op rug: 1 - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2019 - Vertaling van: Bad mermaids. - London : Bloomsbury Publishing, (c)2017. - (Bad mermaids)
ISBN 9789048862900
PPN 433004320
Genre sprookjes
Thematrefwoord Zeemeerminnen ; Ontvoeringen
Taal Nederlands