De enorm eigenwijze eenhoorn
Boek

De enorm eigenwijze eenhoorn vrolijk sneeuweenhoornfeest! ([2021])/ Pip Bird, illustraties door David O'Connell ; vertaling [uit het Engels]: Sandra C. Hessels ; redactie en productie: Vitataal

Mira en haar eenhoorn Dirk keren voor kerst terug naar de eenhoornschool. Mira wil graag de hoofdrol in het kersttoneelstuk. Maar juffrouw Glitterhoorn denkt daar heel anders over. Zal het toch nog een leuke Kerstmis worden? Met veel grappige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit vierde deel over de enorm eigenwijze eenhoorn Dirk keert Mira voor Kerstmis terug naar de eenhoornschool. Samen met haar klas gaat ze een speciaal kersttoneelstuk opvoeren, namelijk 'De sneeuweenhoorn en het sneeuwkind'. Mira wil niets liever dan samen met Dirk deze hoofdpersonen spelen, maar helaas denkt juffrouw Glansflank daar anders over. Dave en Mira krijgen de rollen van de steen en de worm. Mira's vriend Raheem heeft podiumvrees en krijgt juist de rol met de meeste tekst, die van verteller. Misschien kan Mira met haar kerstwens voor de Sneeuweenhoorn haar vriend helpen en de echte kerstgedachte naleven. Verhaal in grote letters en een levendige bladspiegel met veel decoratieve elementen en grappige tekeningen in zwart-wit met diverse kinderen. In 2021 verscheen 'De enorm eigenwijze eenhoorn en de schooldisco'*. Dit boek is de vertaling van 'The naughtiest unicorn at Christmas'** (2019). Een grappig kerstverhaal voor eenhoornliefhebbers vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048319879 | 154 pagina's

Titel De enorm eigenwijze eenhoorn : vrolijk sneeuweenhoornfeest!
Uniforme titel Vrolijk sneeuweenhoornfeest!
Auteur Pip Bird
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur David O'Connell ; Sandra C. Hessels
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2021]
Overige gegevens 154 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: The naughtiest unicorn at Christmas. - London : Egmont UK Limited, 2019
ISBN 9789048319879
PPN 433245646
Genre sprookjes - kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis ; Eenhoorns ; Toneelspelen
Taal Nederlands