Forensische wetenschap
Boek

Forensische wetenschap ([2014])/ Jim Fraser, geactualiseerd door Nicole Maalsté ; vertaling [uit het Engels]: Sarah de Waard

Inleiding tot het wetenschappelijke sporenonderzoek bij misdaadgevallen.

Aanwezigheid

Recensie

De afgelopen twintig jaar is forensisch onderzoek een steeds belangrijker onderdeel van het strafrecht geworden. De auteur (directeur van het Centrum voor Forensische Wetenschap in Strathclyde) geeft in kort bestek uitleg over de forensische wetenschap en hoe die wordt toegepast in het misdaadonderzoek. Bij het grote publiek is de forensische wetenschap vooral bekend door televisieseries als CSI (Crime Scene Investigation) en grote moordzaken als de moord op de zestienjarige Marianne Vaatstra (1999) waar DNA-onderzoek uiteindelijk uitsluitsel gaf over de dader. In dit boek wordt aan de hand van voorbeelden heldere uitleg gegeven over de forensische wetenschap in het algemeen, beheer van de plaats delict, laboratoriumonderzoek, afdrukken en sporen, microsporenbewijsmateriaal, het identificeren van illegale stoffen (drugs) en de verhouding tussen de forensische wetenschap en het recht. Voorzien van illustraties in zwart-wit, een lijst van aanbevolen literatuur en een register. Wie spannende verhalen over misdaadonderzoek verwacht, komt bedrogen uit; dit boek gaat in op de belangrijkste technieken en procedures en op de wetenschappelijke aspecten van forensisch onderzoek. Deel uit een reeks waarin kennis voor een breed publiek toegankelijk wordt gemaakt. Pocketuitgave; kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789089646866 | 161 pagina's

Titel Forensische wetenschap
Auteur Jim Fraser
Secundaire auteur Nicole Maalste ; Sarah de Waard
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : AUP, [2014]
Overige gegevens 161 pagina's - illustraties - 18 cm
Annotatie Met index, literatuuropgave - Vertaling van: Forensic science : a very short introduction. - Oxford : Oxford University Press, 2010. - (Very short introductions ; 211)
ISBN 9789089646866
PPN 371630010
Rubriekscode 395.72
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gerechtelijke geneeskunde
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Gerechtelijke geneeskunde

Relaties/Serie

Elementaire deeltjes
Boek

Elementaire deeltjes (2014-...)

vol. 9
Uitgeleend