Het allermooiste boek over haaien
Boek

Het allermooiste boek over haaien ([2021])/ geïOOllusteerd door Val Walerczuk, geschreven door Barbara Taylor ; aanvullende illustraties: Simon Mendez ; vertaling [uit het Engels]: Joost Mulder

Maak kennis met 36 soorten haaien. Kijk en lees hoe groot ze zijn, waar ze leven en andere leuke weetjes. Grote uitgave met levensechte grote afbeeldingen in kleur. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wist je dat een witte haai wel 30.000 tanden kan verslijten? Of dat de verpleegsterhaai tijdens het eten slurpgeluiden maakt? En dat de koboldhaai zijn kaak tot buiten zijn bek kan schuiven en zo zijn prooi te pakken neemt? In dit prachtig geïllustreerde boek in groot formaat (38 cm) worden 36 haaien getoond, met al hun wetenswaardigheden. Elke haai wordt afgebeeld over een dubbele pagina, met daarnaast zes à zeven karakteristieke weetjes over het dier zelf, zoals het jagen in het donker en in groepen of waarom ze een bepaald uiterlijk hebben. Ook de Latijnse naam wordt genoemd. Aan de zijkant staat nog beknopte informatie over het leefgebied, het soort voedsel en een silhouettekening waardoor je goed ziet hoe groot het dier in verhouding met de mens is. De grote kleurenillustraties ogen levensecht en geven een heel goed beeld hoe haaien in hun natuurlijke habitat leven. In dezelfde opzet, van dezelfde illustrator maar een andere auteur, verschenen meerdere uitgaven waaronder 'Het allermooiste boek over paarden'* (2020). De tekst is steeds kort en in een grote letter, wat het ook voor moeizame lezers een uitstekend boek maakt. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025775551 | 80 pagina's

Titel Het allermooiste boek over haaien
Auteur Val Walerczuk
Secundaire auteur Barbara Taylor ; Simon Mendez ; Joost Mulder
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2021]
Overige gegevens 80 pagina's - gekleurde illustraties - 38 cm
Annotatie Vertaling van: The magnificent book of sharks. - Weldon Owen International, (c)2021
ISBN 9789025775551
PPN 433402571
Rubriekscode 598.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Haaien
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Haaien