Nooit
Boek

Nooit ([2021])/ Ken Follett, vertaling [uit het Engels]: Joost van der Meer en William Oostendorp

Na een wraakneming op zijn Soedanese vijanden met een gestolen Amerikaanse drone door de Tsjadische president waarbij een Chinese basis wordt beschadigd, ontwikkelt zich een lokaal conflict in sneltreinvaart tot een mondiaal uiterst dreigende situatie.

Aanwezigheid

Recensie

Een CIA-agent volgt een cocaïnetransport van Islamitische Staat dwars door de Sahara. Zijn opdrachtgevers bevinden zich in de ambassade in Tsjaad, waar de Generaal aan de macht is. Na een terroristische aanslag vanuit Soedan neemt deze wraak met een gestolen Amerikaanse drone en verwoest een deel van de havenstad Port Soedan, het deel waar de Chinezen een basis hebben. Zij houden de Amerikanen verantwoordelijk en nemen wraak. Het vormt het begin van een steeds oplopende spanning waarbij Noord-Korea betrokken raakt. De Grote Leider van dat land raakt na een opstand in paniek en slaat wild om zich heen. Is een allesvernietigende kernoorlog nog te vermijden? Follett (1949) bewijst met dit boek weer eens een meesterlijke verteller te zijn doordat hij de lezer ervan overtuigt dat dit realistische ontwikkelingen zijn. Ook de fictieve Amerikaanse en Chinese presidenten en andere functionarissen komen overtuigend over, waardoor hij de spanning steeds verder opvoert met een voortdurende strijd tussen hardliners en gematigden. De 654 pagina's wil je het liefst in een ruk uitlezen.

Specificaties

Nederlands | 9789022593790 | 654 pagina's

Titel Nooit
Auteur Ken Follett
Secundaire auteur Joost van der Meer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2021]
Overige gegevens 654 pagina's - 24 cm
Annotatie Ondertitel op titelpagina: Een kleine groep mensen probeert uit alle macht een nieuwe wereldoorlog te voorkomen - Vertaling van: Never. - (c)2021
ISBN 9789022593790
PPN 433401621
Genre thriller
Taal Nederlands