VerpleegThuis
Boek

VerpleegThuis wat ik leer van mijn huisgenoten met dementie ([2021])/ Teun Toebes

Ervaringsverhaal van een verpleger die ging wonen in een verpleeghuis met mensen met dementie, waarin hij pleit voor een eerlijker beeldvorming en menswaardiger beleid.

Aanwezigheid

Recensie

Zorgverlener Teun Toebes maakte op 21-jarige leeftijd de uiterst ongebruikelijke stap om op de gesloten afdeling te gaan wonen van een verpleeghuis met mensen met dementie. Dit ervaringsverhaal maakt de lezers daarvan deelgenoot en maakt van binnenuit inzichtelijk hoe het huidige zorgsysteem er niet op is gericht om de persoonlijkheid en gevoeligheid van mensen met dementie recht te doen en hen zo tekortdoet. Dit boek doet een appèl aan elke verantwoordelijke instantie om het beleid juist wel daarop te richten. Ook de beeldvorming in de samenleving dient te worden aangepast, iets waaraan dit verhaal flink bijdraagt. Het toont dat mensen met dementie te allen tijde waardevolle en te waarderen mensen zijn die een medemenselijke omgang en stimulerende woonomgeving verdienen. De boodschap van dit boek is urgent en maatschappelijk relevant. Dat blijkt ook uit de snelle en brede belangstelling van vele media voor dit boek, de auteur en zijn missie.

Specificaties

Nederlands | 9789029544382 | 200 pagina's

Titel VerpleegThuis : wat ik leer van mijn huisgenoten met dementie
Auteur Teun Toebes
Secundaire auteur Jonathan de Jong
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij De Arbeiderspers, [2021]
Overige gegevens 200 pagina's, 8 ongenummerde pagina's platen - foto's - 22 cm
Annotatie Teun Toebes schreef VerpleegThuis in nauwe samenwerking met Jonathan de Jong, documentairemaker en schrijver. - Met literatuuropgave
ISBN 9789029544382
PPN 433352892
Rubriekscode 324
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dementerenden; Verpleegtehuizen; Verhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Dementie