Let op: in week 18 is Rozet Centrum om 20.00 uur gesloten in plaats van 22.00 uur
Geflopte superheld
Boek

Geflopte superheld (2021)/ Zanib Mian, geïllustreerd door Kyan Cheng ; vertaald [uit het Engels] door Edward van de Vendel

Omar is slim, aardig en alle juffen en meesters zijn dol op hem. Dat verandert als hij de schuld op zich neemt voor dingen die hij niet gedaan heeft. Dan gebeurt er iets waardoor Omar echt in de problemen komt. Met veel grappige stripachtige zwart-wittekeningen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Omar is slim, aardig voor iedereen (vooral voor zijn vrienden) en heeft nooit problemen op school: alle juffen en meesters zijn dol op hem. Maar dat verandert als hij voor een paar dingen die hij niet gedaan heeft, de schuld op zich neemt om zijn vrienden te redden. Hij zegt dat hij de banaan van de juf geplet heeft, de video hard heeft afgespeeld en het pakje drinken heeft laten vallen. De kinderen vinden hem een superheld, maar anderen vinden hem een lastpak. Omar komt in grote problemen als de schoolvijver verandert in een schuimende, roze derrie: iedereen (behalve zijn vrienden) denkt dat hij dat gedaan heeft omdat hij enorm van proefjes houdt. Wat moet Omar doen? Vierde, los te lezen deel* in de serie over Omar. Het verhaal is vlot leesbaar en humoristisch, maar ook serieuze informatie (bijvoorbeeld over mindfulness, bidden) wordt op een natuurlijke manier in het geheel verweven. Omar komt uit een moslimgezin, waardoor ook kinderen met dezelfde achtergrond zich goed met hem kunnen identificeren. Speels vormgegeven uitgave, met veel variatie in typografie; ook zeer geschikt voor kinderen die meer moeite hebben met lezen. Grappig verhaal dat kinderen vanaf ca. 8 jaar zeker aan zal spreken.

Specificaties

Nederlands | 9789021436845 | 193 pagina's

Titel Geflopte superheld
Auteur Zanib Mian
Secundaire auteur Kyan Cheng ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Volt, 2021
Overige gegevens 193 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Epic hero flop. - London : Hodder Children's Books, (c)2021. - (Planet Omar)
ISBN 9789021436845
PPN 433357002
Genre avonturenroman - islamitisch milieu
Thematrefwoord Schoolleven ; Helden ; Schuld ; Islam
Taal Nederlands