Echte duiven in broodnood
Boek

Echte duiven in broodnood (november 2021)/ Andrew McDonald, Ben Wood, vertaling [uit het Engels] door Koen Boelens en Helen Zwaan

Er is een vogelverbod in de stad. Maar daar loopt een broodmonster rond. Het team Echte Duiven proberen dit monster te verslaan. Drie stripachtige verhalen, met veel grappige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Er is een vogelverbod in de stad omdat de burgemeester bang is voor vogels. De vogelbrigade weert alle duiven en stadsvogels uit de stad. Maar als in de stad een broodmonster rondloopt, willen de echte duiven dit monster verslaan. Maar dat is best lastig als je uit handen van de vogelbrigade moet blijven. En zeker als je per ongeluk in het huis van de burgemeester terechtkomt en wordt opgesloten. De konijnen nemen de stad langzamerhand over... Deel zes uit de serie 'Echte Duiven'. Vlot leesbaar humoristisch verhaal in stripvorm dat bestaat uit drie delen. Elk deel bestaat uit korte hoofdstukken, maar aan het eind van het deel is het verhaal niet afgerond, en wordt ook verwezen naar het volgende zevende deel. Dit maakt dat je de boeken op volgorde moet lezen. Het verhaal bevat veel stripachtige zwart-witillustraties die veelal door elkaar lopen, waardoor de lay-out rommelig oogt. Met inhoudsopgave en introductie van de hoofdpersonen. Het vijfde deel verscheen onder de titel 'Echte Duiven pikken het niet'* (2021). Wordt verfilmd; Nickelodeon gaat een serie en een film over de Echte Duiven uitbrengen. Een boek dat zeker ook (wat oudere) niet-lezers aan het lezen krijgt, vanwege de eenvoudige korte teksten en de humor. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030508298 | 213 pagina's

Titel Echte duiven in broodnood
Auteur Andrew McDonald
Secundaire auteur Ben Wood ; Koen Boelens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, november 2021
Overige gegevens 213 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Real pigeons get bready. - Hardie Grant Egmont, (c)2020
ISBN 9789030508298
PPN 433316128
Genre detectiveroman - humoristische roman - verhalenbundel
Thematrefwoord Duiven ; Monsters
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Echte duiven
Boek

Echte duiven (2018-...)

vol. 6
Uitgeleend
Andrew McDonald