Hoe dan?!
Boek

Hoe dan?! pakkend onderwijs voor begaafde leerlingen (2021)/ Anouke Bakx, Eleonoor van Gerven, Annemieke Weterings-Helmons

Handreiking aan onderwijsprofessionals hoe passend onderwijs voor begaafde leerlingen op pakkende wijze te verzorgen op basis van weldoordachte uitgangspunten.

Aanwezigheid

Recensie

Elk schoolteam en elke leraar staat voor de uitdagende opdracht het begaafde kind in zijn kracht te zetten. Van belang daarbij is de professionele startvraag: vanuit welke visie kijken we naar de begaafde leerling en hoe kunnen expertises in het team zodanig ingezet worden dat ook begaafde kinderen enthousiast gaan leren? Hier zit op mentaal-theoretisch niveau de kracht van deze goed onderbouwde publicatie - 'taal' (begaafdheid - talentontwikkeling - visie - differentiatie - organisatie - grenze(n)loos onderwijzen) wordt hier inhoudelijk, praktisch en met inbreng van directe gebruikers haarscherp geduid. De inhoud is op zich niet moeilijk, maar de professionele betekenis en de noodzaak de aangeboden ontwikkelingslijn ten diepste te doorvoelen vraagt om een reflecterende beroepshouding - in de onderwijspraktijk een heuse opdracht voor professionals. Complete uitgave, met literatuurverwijzing, register, informatie over de in de materie goed ingevoerde auteurs, tal van schematische inzichten en vooral een inspirerende helder geformuleerde handreiking aan professionals. Scholen: maak gebruik van deze hefboom voor verdere professionalisering!

Specificaties

Nederlands | 9789493209350 | 191 pagina's

Titel Hoe dan?! : pakkend onderwijs voor begaafde leerlingen
Auteur A.W.E.A. Bakx
Secundaire auteur Eleonoor van Gerven ; Annemieke Weterings-Helmons
Type materiaal Boek
Uitgave [Huizen] : Pica, 2021
Overige gegevens 191 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789493209350
PPN 433858311
Rubriekscode 454.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Onderwijs; Hoogbegaafde kinderen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Hoogbegaafde kinderen

Relaties/Serie

Leiderschap in de onderwijspraktijk
Boek

Leiderschap in de onderwijspraktijk (2014-...)

vol.
Uitgeleend