Burn-out toolkit
Boek

Burn-out toolkit alles wat je nodig hebt om uit je burn-out te komen en te vlammen als nooit tevoren ([2021])/ Charlene Rymsha, vertaling [uit het Engels]: Heleen Kleiboer

Zelfhulpboek met 37 meditatie- en reflectieoefeningen en een uitgebreide toelichting daarop, gericht op het overwinnen van je burn-out door je levensstijl aan te passen.

Aanwezigheid

Recensie

Burn-out is een verborgen epidemie (ziekte) op de werkplek, die het gevolg is van slecht beheerde stress waardoor de interne communicatie in het lichaam verstoord is, aldus de auteur. Volgens haar is met name het verstoorde evenwicht tussen sympathisch en parasympathisch zenuwstelsel de oorzaak van een mentale, emotionele en fysieke uitputting, en dwingt dat je om te stoppen met je normale leven. Ze stelt een holistische aanpak van het lange herstelproces (levensstijl) voor, waarbij je 'rust' en 'productiviteit' als gelijkwaardig gaat zien. En met mindfulness kun je jouw gedachten, emoties en handelingen afstemmen op deze balans. Een hulpmiddel daarbij is dit doe-het-zelf hulpboek met 37 meditatie en reflectieoefeningen die je helpen je inzicht over de werking van stress en mindfulness te vergroten. De essentie van mediteren is dat je de aandacht richt op één iets. Dat oefenen in het 'focussen' wordt in dit boek tot in de details uitgewerkt.

Specificaties

Nederlands | 9789045326702 | 160 pagina's

Titel Burn-out toolkit : alles wat je nodig hebt om uit je burn-out te komen en te vlammen als nooit tevoren
Auteur Charlene Rymsha
Secundaire auteur Heleen Kleiboer
Type materiaal Boek
Uitgave Amersfoort : MUS, [2021]
Overige gegevens 160 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met index - Vertaling van: Burn bright. - Rock Point, (c)2021
ISBN 9789045326702
PPN 433383232
Rubriekscode 604.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Burn-out ; Mindfulness
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Burn-out