Het geheim van het oude strandhuis
Boek

Het geheim van het oude strandhuis (september 2021)/ Isolde Boers, omslagontwerp en illustraties: Mariska Maas ; inhoudelijke redactie: Midgard Manuscripten & Paulien Rijneveld ; tekstredactie: Paulien Rijneveld

Chiara (13, ik-persoon) is geadopteerd toen ze vier jaar was. Op een dag krijgt ze een geheimzinnige brief met het verzoek naar Cornwall te komen. Ze gaat op zoek naar de geheimen van het oude strandhuis en de magie van de zee. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De geadopteerde Chiara (13) droomt vaak over het auto-ongeluk van haar en haar ouders. Ze was toen vier jaar. Op een dag komt er een geheimzinnige brief in een zeegroene envelop van een onbekende die zich Q noemt. Er is een doos in Cornwall gevonden met spullen die haar toebehoren. Hiermee begint een speurtocht naar haar verleden. Het boek is geschreven in de ik-vorm vanuit Chiara en begint met een droom over het ongeluk. In dit stukje beginnen veel zinnen met 'ze'. Hiermee wordt de toon van het geheimzinnige verhaal ook enigszins gezet. Woorden die steeds terugkomen in een alinea of op dezelfde bladzijde doen afbreuk aan de schrijfstijl. Alles wordt zeer uitgebreid beschreven in dialoog en daarna nog eens uitgelegd. Voor de lezer zelf wordt er weinig aan de verbeelding overgelaten. Halverwege komt er toch wat meer vaart in het geheel. De gebeurtenissen op zich zijn fantasievol maar de clou is wat vergezocht. Met zijn eenvoudige maar sfeervolle zwart-wittekeningen en fraai gekleurde cover, is dit debuut geschikt voor kinderen vanaf ca. 10 jaar die van sprookjesachtige verhalen houden.

Specificaties

Nederlands | 9789492585899 | 236 pagina's

Titel Het geheim van het oude strandhuis
Auteur Isolde Boers
Instelling /Midgard Manuscripten
Secundaire auteur Mariska Maas
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Den Haag] : Dutch Venture Publishing, september 2021
Overige gegevens 236 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
ISBN 9789492585899
PPN 433312483
Genre sprookjes
Thematrefwoord Magie ; Weeskinderen ; Adoptie ; Zeemeerminnen
Taal Nederlands