Adam en de dieren
Boek

Adam en de dieren ([2021])/ Willemijn de Weerd, Marieke ten Berge

God geeft Adam de opdracht om alle dieren namen te geven. Hardkartonnen prentenboekje met kleurenillustraties en zoekopdracht. Voor (protestants-)christelijke kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Voortbordurend op het scheppingsverhaal, geeft God Adam de opdracht om alle dieren namen te geven. Dit kleine vierkante hardkartonnen prentenboekje (15 cm) dat bij de 'Peuterbijbel'* (2021) aansluit, is geschikt om voor te lezen, maar ook om dieren te benoemen. Tevens is het grappig dat in de tekeningen die steeds over twee bladzijden doorlopen een muisje verstopt zit. De tekst is eenvoudig en mooi verwerkt in een klein lettertype die daarom niet storend is voor de illustraties waarin deze staat. De illustraties over een spread zijn kleurrijk en aantrekkelijk om samen met kinderen te bekijken. Zowel auteur als illustrator hebben meerdere boeken op hun naam staan en ook samen gemaakt. In het verlengde van de Peuterbijbel verschenen eveneens 'Peuter dagboek'** (2021) en 'Samen tellen'***. Voor (protestants-)christelijke peuters vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033835995 | 22 pagina's

Titel Adam en de dieren
Auteur Willemijn de Weerd
Secundaire auteur Marieke ten Berge
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Ark Media, [2021]
Overige gegevens 22 pagina's - gekleurde illustraties - 15 cm
Annotatie Omslag vermeldt tevens: Dierenboekje bij de peuterbijbel. - Tekst: Willemijn de Weerd, illustraties: Marieke ten Berge
ISBN 9789033835995
PPN 433992476
Genre protestants milieu - dierenleven
Thematrefwoord Bijbel ; Dieren ; Zoekboeken
Taal Nederlands