Een bordje gezond
Boek

Een bordje gezond ([2021])/ Ryan Wheatcroft, Katie Woolley, vertaling [uit het Engels]: Annemarie Bon ; eindredactie: Nele Declercq

Veel etenswaren zijn gezond én lekker. Lees van alles over gezonde voeding en hoe je lichaam je eten verteert. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Je eet elke dag. Maar het is wel belangrijk te weten wat je eet, en waarom. Wat gebeurt er met je eten? Wat zijn vitamines en mineralen, koolhydraten, eiwitten, en wat doen die? En waarom moet je melk en zuivel, groente en fruit gebruiken? Wat zijn goede en minder goede soorten vet? En wat doet water? Gezond ontbijt, voedzame lunch en warme maaltijd zijn erg belangrijk. Wat zijn gezonde tussendoortjes? In aansprekende tekstjes wordt kinderen dit duidelijk gemaakt. Achter in het boek staan testvraagjes, een literatuuropgave, uitleg van moeilijke woorden en een register. Vrolijke illustraties in warme kleuren ondersteunen de tekst uitgebreid en met de nodige humor. Daardoor komt de informatie op een prettige manier binnen. Een heel aantrekkelijke uitgave dus. De andere delen in de serie 'Zorg voor jezelf!'* zijn 'Lekker in je vel', 'Schoon en fris' en 'Actief en fit'. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar, ook geschikt voor iets oudere moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789086648344 | 32 pagina's

Titel Een bordje gezond
Auteur Ryan Wheatcroft
Secundaire auteur Katie Woolley ; Annemarie Bon ; Nele Declercq
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Eating well. - Wayland, (c)2018. - (Healthy me)
ISBN 9789086648344
PPN 433102683
Rubriekscode 628.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voeding
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Voeding

Relaties/Serie

Zorg voor jezelf!
Boek

Zorg voor jezelf! (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Ryan Wheatcroft