The new nurses. 4: Het complete vierde seizoen
DVD

The new nurses. 4: Het complete vierde seizoen ([2021])/ Claudia Boderke, directors Roni Ezra, Lars Kaalund

In de zomer van 1953 is ziekenhuis Fredenslund gefuseerd met het meer conservatieve St. Helene. De leerlingen van Fredenslund krijgen te maken met een strenge nieuwe hoofdzuster, die met strakke hand regeert.

Aanwezigheid

Recensie

Seizoen 4 (2021) van een historische Deense ziekenhuisserie, bedacht door Claudia Boderke en Lars Mering. De serie speelt zich af in de jaren vijftig, nadat de overheid vanwege een groot tekort aan verpleegsters heeft bepaald dat ook mannen verpleger kunnen worden. In de eerste twee seizoenen werd een aantal nieuwelingen gevolgd tijdens hun proeftijd van vier maanden en hun eerste leerjaar bij ziekenhuis Fredenslund. In het derde seizoen was Fredenslund in competitie voor de vestiging van een nieuw centraal ziekenhuis met het meer conservatieve St. Helene, waar geen mannelijke verplegers worden toegelaten. Nu is het zomer 1953 en zijn Fredenslund en St. Helene gefuseerd. Zuster Elisabeth, de strenge nieuwe hoofdzuster die etiquette hoog in het vaandel heeft staan, regeert met strakke hand. Anna (Molly Blixt Egelind) en haar medestudenten gaan de strijd met haar aan. Intussen heeft Anna gebroken met medestudent Erik en besluit haar relatie met jazzmuzikant Ole (Kasper Dalsgaard) voort te zetten, maar Ole begint zich steeds vreemder te gedragen. Alle studenten werken en studeren hard, maar hebben ook tijd voor feestjes, romantiek, drama en intriges.

Specificaties

Deens | 8711983972032

Titel The new nurses. 4: Het complete vierde seizoen
Uniforme titel Sygeplejeskolen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Roni Ezra ; Lars Kaalund ; Morten Hee Andersen ; Molly Blixt Egelind
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2021]
Overige gegevens 2 dvd-video's (6 × 50 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Morten Hee Andersen, Molly Blixt Egelind. - Deens gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma: Denemarken : SF Studios, 2021 - Oorspronkelijke titel: Sygeplejeskolen
ISBN 8711983972032
PPN 434304395
Genre dokters-, verpleegsters- en ziekenroman
Thematrefwoord Verpleegkundigen
Taal Deens

Relaties/Serie

The new nurses
Boek

The new nurses (2019-...)

vol. Seizoen 4
Uitgeleend