Mijn robot vriend A.R.I
DVD

Mijn robot vriend A.R.I ([2021])/ regie Stephen Shimek

Noah en Bethany worden vrienden met de afgedankte robot A.R.I.-9. Een slechte wetenschapper heeft echter gemene plannen met A.R.I. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse sciencefiction-avonturenfilm van Stephen Shimek (Dragon hunter). Scholier Noah (Jude Manley) gaat op een avond mee met zijn vader die een spoedklus heeft op het laboratorium waar hij werkt. Tussen het afval vindt Noah een afgedankte robot die hij mee naar huis neemt om de onderdelen te gebruiken. Door een onbedoelde vonk tussen de robot en een magnetron komt A.R.I.-9 (Artificieel Robotisch Individu) weer tot leven. De humanoïde robot wordt goede vrienden met Noah en diens vriendin Bethany (Sophia Alongi). Hij is echter gebouwd als zwaarbewapende gevechtsrobot en wanneer de gemene laboratoriumdirecteur te weten komt dat hij nog werkt, stuurt hij een stel schurken op de vrienden af om A.R.I. terug te krijgen. De robot blijkt veel handige trucjes te kennen, zoals onzichtbaar worden, maar lukt het de vrienden om uit handen van de schurken te blijven en A.R.I.'s bedenker te vinden? Renee Schonfeld (commonsensemedia.org) ziet een eenvoudig verhaal met veel spanning, actie, onwaarschijnlijke ontsnappingen, leuke speciale effecten, aantrekkelijke personages, goed geacteerd door de tieners en de robots, maar soms overgeacteerd door de volwassen acteurs. Zij geeft drie sterren voor een spannend en grappig verhaal. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8718868087898

Titel Mijn robot vriend A.R.I
Uniforme titel The adventure of A.R.I. : my robot friend
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Stephen Shimek ; Jude Manley ; Sophia Alongi ; Wiebe Pier Cnossen ; Huub Dikstaal
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Source 1 Media, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video 90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Jude Manley, Sophia Alongi. - Nederlandse stemacteurs onder anderen: Wiebe Pier Cnossen, Huub Dikstaal. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Verenigde Staten : ACE Entertainment Films, 2020 - Oorspronkelijke titel: The adventure of A.R.I.
ISBN 8718868087898
PPN 434292648
Genre science-fiction - avonturenroman
Thematrefwoord Robots ; Vriendschap
Taal Nederlands