Wat doen we met de spullen?
Boek

Wat doen we met de spullen? een portret van Nederland in één nalatenschap (november 2021)/ Dick Wittenberg, redactie: Harminke Medendorp, Andreas Jonkers en Milou Klein Lankhorst ; eindredactie: Andreas Jonkers

Praktische en emotionele beschrijving van de verdeling van iemands nalatenschap na een overlijden en wat daarbij komt kijken.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek gaat over de verdeling van iemands nalatenschap na diens overlijden. Maar eigenlijk is de insteek breder en gaat het over hoe Nederland de afgelopen eeuw welvarender is geworden en hoe de erfgenamen na het overlijden van de laatste ouder daarmee omgaan. Het boek beschrijft dit aan de hand van de nalatenschap van een vrouw van negentig, met zeven kinderen. In haar jeugd had ze tachtig bezittingen, toen ze dood ging meer dan 10.000. De verdeling van die spullen is niet alleen een praktische opgave, maar zeker ook een emotionele. Verdrongen pijn van vroeger komt alsnog naar boven. En de verschillende karakters worden uitvergroot. De schrijver beschrijft het proces in 24 hoofdstukken gedetailleerd, op een hele persoonlijke manier, die heel gemakkelijk te volgen is. Het boek is daarmee een gedegen journalistiek product. Achterin is een lijst van bronnen per hoofdstuk opgenomen. De auteur is journalist, schrijver en verhalenverteller, die vroeger bij de NRC werkte en nu bij De Correspondent. Eerder schreef hij 'Prikkeldraad' (2015) en 'Binnen is het donker, buiten is het licht' (2007).

Specificaties

Nederlands | 9789083117683 | 235 pagina's

Titel Wat doen we met de spullen? : een portret van Nederland in één nalatenschap
Auteur Dick Wittenberg
Secundaire auteur Harminke Medendorp
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : De Correspondent, november 2021
Overige gegevens 235 pagina's - foto's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789083117683
PPN 433861061
Rubriekscode 935
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; 20e eeuw; Verhalen ; Nederland; 2001-2020; Verhalen
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Twintigste eeuw