Dit boek zit vol met hersenen
Boek

Dit boek zit vol met hersenen hoe werken hersenen - van dier tot robot ([2021])/ tekst: Tim Kennington, redactie: Gary Panton ; illustraties: Josy Bloggs en Liza Kay ; vertaling [uit het Engels] en redactie Nederlandse editie: Textcase

Wat gebeurt er in je hoofd als je slaapt? En hoe snel zijn je gedachten? Ontdek hoe je hersenen ervoor zorgen dat je kunt bewegen, denken, ademen, praten, dromen en nog veel meer? Met leuke proefjes en testjes en kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Weet je dat je hersenen superkracht hebben? Met hoge snelheid sturen zij piepkleine boodschappers naar alle delen van je lichaam. Hoe werkt dat precies? Wat gebeurt er in je hersenen als je denkt of slaapt? En hoe zijn je hersenen eigenlijk verbonden met de rest van je lichaam? In dit kleurrijk vormgegeven boek vertelt de auteur op luchtige en toegankelijke wijze over de werking van het brein, ons meest complexe orgaan. Hij zoomt onder meer in op het zenuwstelsel, de verschillende delen van de hersenen met elk hun eigen taak, hoe neuronen informatie doorgeven, dromen, DNA en hypnose. Dierenhersenen zijn er in allerlei vormen; welk dier heeft de grootste, de kleinste of leeft zonder hersenen; wat zijn de slimste dieren? Er is ook aandacht voor kunstmatige hersenen, slimme planten, hersenonderzoek vroeger en nu. De heldere, prettig leesbare tekst wordt afgewisseld met weetjes, leuke proefjes, opdrachten en testjes. De bladspiegel is vol, aantrekkelijk en afwisselend, met duidelijke koppen, kleurrijke achtergronden, illustraties, diagrammen en tekstblokjes in kleurvlakken. Achterin staan een register en verklarende woordenlijst. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000380169 | 95 pagina's

Titel Dit boek zit vol met hersenen : hoe werken hersenen - van dier tot robot
Auteur Tim Kennington
Instelling /TextCase, Deventer
Secundaire auteur Gary Panton ; Josy Bloggs
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Holkema & Warendorf, [2021]
Overige gegevens 95 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: This book is full of brains. - Buster Books, (c)2021
ISBN 9789000380169
PPN 433822023
Rubriekscode 600.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hersenen ; Robotica
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Hersenen