Vertel het de bijen. I
Boek

Vertel het de bijen. I ([2022])/ Diana Gabaldon, vertaling [uit het Engels]: Annemarie Lodewijk, Sabine Mutsaers en Anne-Marieke Buijs

Amerika, 1779. De familie Fraser is weer herenigd met de familie MacKenzie en hun kinderen maar de Onafhankelijkheidoorlog woedt en komt steeds dichter bij Fraser's Ridge, de nederzetting van Jamie Fraser.

Aanwezigheid

Recensie

Reis opnieuw mee met de Frasers en de McKenzies, de families waarvan verschillende leden door de tijd reizen. Dit negende deel zich af in 1779 in Fraser's Ridge, de door Jamie Fraser opgezette nederzetting in het achterland van North Carolina tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. De twee families zijn weer herenigd maar komen voor tal van nieuwe uitdagingen te staan. Opnieuw een indrukwekkend, ambitieus, levendig en zeer romantisch verhaal maar vooral geschikt voor lezers die bij het eerste deel zijn begonnen en/of de serie hebben gezien. Het is een originele combinatie van fantasy (tijdreizen), historische fictie en romantiek. Tegelijkertijd wordt de mix van liefde, seks, strijd en avontuur goed gedoseerd. Samen met de goede milieu- en karaktertekening is het wederom een meeslepend boek geworden. Voorin een kaart en een stamboom. Maart 2022 komt seizoen zes beschikbaar op Ziggo Movies, wederom met Caitriona Balfe en Sam Heughan in de hoofdrollen. De releasedatum voor Netflix is nog niet bekend. New York Times Bestseller. Vertaling in twee delen.

Specificaties

Nederlands | 9789022589601 | 622 pagina's

Titel Vertel het de bijen. I
Auteur Diana Gabaldon
Secundaire auteur Annemarie Lodewijk
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2022]
Overige gegevens 622 pagina's - kaart - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Go tell the bees when I am gone. - New York : Delacorte Press, 2021. - (Outlander ; 9)
ISBN 9789022589601
PPN 433401435
Genre historische roman
Thematrefwoord Tijdreizen ; Amerikaanse Vrijheidsoorlog (1775-1783)
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Reiziger-cyclus
Boek

Reiziger-cyclus (2003-...)

vol. 9, 1
Uitgeleend
Diana Gabaldon
Vertel het de bijen
Boek

Vertel het de bijen (2022)

vol.
Uitgeleend
Diana Gabaldon