Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Gevaar op safari
Boek

Gevaar op safari ([2021])/ M.G. Leonard en Sam Sedgman, met illustraties van Elisa Paganelli ; vertaling [uit het Engels]: Anne Douqué

Alex (12) maakt met zijn oom een treinreis door Zuid-Afrika met de luxe stoomtrein de Safari Star. Als er een moord wordt gepleegd, gaat hij samen met zijn nieuwe vriend Winston op onderzoek uit. Daarbij komen de tekeningen uit zijn schetsboek goed van pas! Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Derde zelfstandig te lezen deel uit de treinavonturenserie 'Dader op het spoor', na 'De ontvoerde schat'*. Dit keer gaat Alex (12) met journalist oom Ben naar Zuid-Afrika, om daar een reis te maken met de historische Safari Star, een luxe stoomtrein, die hen van Pretoria naar de Victoria-watervallen brengt. Alex wil op deze reis Afrikaanse dieren tekenen in zijn schetsboek, maar hij hoopt opnieuw een mysterie te mogen oplossen. Dan wordt een medepassagier doodgeschoten in een afgesloten treinstel. Alex en zijn nieuwe Afrikaanse vriend Winston zijn vastbesloten erachter te komen of er sprake is van moord of een ongeluk. Dat doet Alex door verdachte zaken in zijn schetsboek vast te leggen. De zaak moet opgelost zijn voordat de Safari Star op zijn eindbestemming is. Met mooie illustraties in grijstinten (als zijnde de observaties die Alex in zijn schetsboek maakte). Goede beschrijving van de locaties en treinonderdelen. Prima karaktertekening. Met routekaart aan de binnenkant van het schutblad. Avontuurlijk, spannend, vlot lezend verhaal in getitelde hoofdstukken, met mooie onverwachte plotwendingen. Vertaling van 'Murder on the Safari Star'**. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026156786 | 279 pagina's

Titel Gevaar op safari
Auteur M.G. Leonard
Secundaire auteur Sam Sedgman ; Elisa Paganelli ; Anne Douqué
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2021]
Overige gegevens 279 pagina's - zwart-wit illustraties, kaart - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Murder on the safari star. - Macmillan Children's Books, (c)2020. - (Adventures on trains)
ISBN 9789026156786
PPN 433327715
Genre avonturenroman - detectiveroman
Thematrefwoord Treinreizen ; Afrika ; Moorden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dader op het spoor
Boek

Dader op het spoor (2020-...)

vol. 3
Uitgeleend
M.G. Leonard